Ειδήσεις

Ουρές στην κλειστή Κνωσό λόγω... αργίας

Δεύτερο «χτύπημα» για το ανάκτορο της Κνωσού αφού μετά τις ουρές ταλαιπωρίας που καταγράφηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα , τώρα βρίσκεται και πάλι με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο αλλά αυτή τη φορά επειδή οι τουρίστες βρέθηκαν έξω από τις κλειστές πόρτες του λαμπρού αρχαιολογικού χώρου.

Οι μεμονωμένοι κυρίως τουρίστες φάνηκαν να μην γνωρίζουν τίποτε για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς στις 3 Μαϊου που κράτησε τις πύλες κλειστές και μάλιστα τους φάνηκε πρωτοφανές αν και είθισται να συμβαίνει στη χώρα μας στις περιπτώσεις όπως φέτος που συνέπεσε το Πάσχα με την Πρωτομαγιά.

Απογοητευμένοι οι τουρίστες αποχώρησαν χωρίς να δουν τη Κνωσό

Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα...

Μάλιστα σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης Βαγγέλη Αλεφαντινό που μίλησε στο neakriti.gr .Υπάρχει μεν σεβασμός στην αργία της Πρωτομαγιάς ωστόσο «κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρξε μεταφορά της αργίας για την Τρίτη, αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται και επιχειρούμε να το εξηγήσουμε στους τουρίστες. Οι ξεναγοί είχαν ενημερωθεί για τη μεταφορά της αργίας, αλλά το ότι δεν ήταν ενήμεροι οι τουρίστες δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για τη χώρα μας».

Και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των ξεναγών κ.Παπανικολάου «είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας καθώς σκοπός μας πρέπει να είναι να επισκεφτούν περισσότεροι τουρίστες την Κνωσό εν μέσω κρίσης και όχι να χάνονται οι ξένοι επισκέπτες και να χάνονται και τα έσοδα. Θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού των πρακτόρων, τουριστικών γραφείων και ξεναγών, γενικότερα δηλαδή όσων εμπλέκονται στον τουρισμό, για το ωράριο και τις αλλαγές».

Άνοιξε τρεις ώρες για τα κρουαζιερόπλοια

Μάλιστα ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού παρέμεινε την Τρίτη ανοιχτός από 08-11 το πρωί καθώς αυτό ζητήθηκε για την εξυπηρέτηση των επιβατών δύο κρουαζιερόπλοιων που άλλαξαν δρομολόγια και έφτασαν στο Ηράκλειο. Για να μπορέσουν -παρά τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς- να επισκεφθούν το ανάκτορο υπήρξε άδεια από την εφορία Προϊστορικών αρχαιοτήτων να μείνει ο χώρος ανοιχτός και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την αργία, σύμφωνα με το σωματείο ξεναγών.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεφαντινό για τρεις ώρες άνοιξε το παλάτι της Κνωσού για τους ξένους επισκέπτες ωστόσο αν εκείνη τη χρονική περίοδο ήθελαν να μπουν στο χώρο και άλλοι τουρίστες μπορούσαν να το πράξουν. Προφανώς οι υπόλοιποι τουρίστες που δεν ήξεραν για την αλλαγή, έμειναν εκτός Κνωσού...

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια