Ειδήσεις

Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ακούγεται  από το πρωί στους Ιερούς Ναούς κατά την ακολουθία της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου. Κατά την πρώτη Ανάσταση, σε κάποιες εκκλησίες, όπως έχει επικρατήσει, οι πιστοί χτυπούν τα στασίδια σε ανάμνηση του σεισμού που ακολούθησε το σταυρικό θάνατο του Κυρίου, ενώ έπεσαν τα μαύρα από τις εικόνες.

Στο τελετουργικό της πρώτης Ανάστασης του Κυρίου και μάλιστα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετέχουν το πρωί οι πιστοί και στο Ηράκλειο .

Τηρούν το έθιμο στη Ν.Αλικαρνασσό

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό, όπως κάθε χρόνο, ο θόρυβος είναι μεγάλος από τους πιστούς που στο άκουσμα της πρώτης ανάστασης χτυπούν ό,τι μπορούν για να προκαλέσουν δυνατούς ήχους. Το μήνυμα που στέλνουν είναι αναστάσιμο όπως εξηγούν και το έθιμο τους, φερμένο από τους προγόνους τους που ήρθαν από τη Μικρασία.

Στον Ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασό η παράδοση ,που λένε οι πιστοί ότι ήρθε από τους κατοίκους της παλιάς Αλικαρνασσού στη Μικρασία, έχει διάρκεια και ένταση, με τους ιερείς στην αναγγελία της πρώτης ανάστασης να ραίνουν με δαφνόφυλλα τους πιστούς.

Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο, και από νεολαία που όπως εξήγησαν κάθε χρόνο αυτή τη μέρα συγκεντρώνεται για τη θεία κοινωνία.

Σχόλια