default-image

Η πιο γευστική μαγειρίτσα της πόλης!

Κρήτη
Η πιο γευστική μαγειρίτσα της πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αυτή τη γωνιά της πόλης προετοιμάζεται η πιο γευστική μαγειρίτσα!Αγνά υλικά , καθαρές πρώτες ύλες, μπόλικα μυρωδικά και τα μυστικά του κυρίου Ζαχαρία είναι τα χρειαζούμενα για τη μαγειρίτσα που θα σερβίρετε στο Αναστάσιμο τραπέζι σας.

Έμπειρα χέρια εκτελούν  βήμα - βήμα τη συνταγή , που έχει δοκιμαστεί για χρόνια και δίνει πάντα το ίδιο εξαίσιο γευστικό αποτέλεσμα .

Η οικογένεια Βενέρη στρώνει για εμάς το Αναστάσιμο τραπέζι , ετοιμάζοντας στο «Μαγειρείο» της καθαρή, παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Αρχηγός  στο μαγειρείο είναι ο έμπειρος Ζαχαρίας Πανακάκης, με εμπειρία χρόνων στην κουζίνα και πολύχρονη συνεργασία με την οικογένεια Βενέρη.

Δύο παλιοί «μάστορες» της γεύσης ο κ. Ζαχαρίας μαζί με τον Χριστόφορο Βενέρη, διαλέγουν ένα - ένα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν στο «Μαγειρείο»  για να μαγειρέψουν  για εμάς την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα.

Τη σούπα που σερβίρεται στα χριστιανικά σπίτια  μετά την Ανάσταση και που θα προετοιμάσει σταδιακά τον οργανισμό των πιστών που νήστευαν τη Σαρακοστή, για να δεχθεί το κρέας που πρωταγωνιστεί την ημέρα της Ανάστασης στα ελληνικά τραπέζια.

Η Μαγειρίτσα είναι συνυφασμένη με την ελληνική παράδοση , που τόσο σοφά έχει «βάλει» στο τραπέζι μια σούπα θρεπτική και  χορταστική πριν το μεγάλο φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα.

Στα κρητικά νοικοκυριά που ακολουθούν την παράδοση, το αρνί σφάζεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι νοικοκυρές όπως επιτάσσει η οικιακή οικονομία, παίρνουν τα υλικά για τη σούπα και αφήνουν το υπόλοιπο κρέας να μεστώσει για την Κυριακή.

Το κεφαλάκι και η συκωταριά θα αποτελέσουν τα βασικά υλικά για να φτιάξουν τη μαγειρίτσα. Διαλεχτά μυρωδικά από το «κηπούλι» και μπόλικη μαεστρία  από τις νοικοκυράδες, είναι τα μυστικά για μια υπέροχη μαγειρίτσα.

Κάπως έτσι και στο «Μαγειρείο» της οικογένειας Βενέρη η προετοιμασία ξεκινά από νωρίς.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη δίνονται οι παραγγελίες για το κρέας, ντόπιο διαλεχτό αρνί και κατσίκι.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κ. Ζαχαρίας θα πάει να διαλέξει φρέσκα μυρωδικά και πρασινάδες από το μανάβη. Άνηθος , φρέσκο κρεμμύδι, τρυφερές  καρδιές μαρουλιού.

Όταν όλα τα απαραίτητα υλικά έχουν συγκεντρωθεί, στην κουζίνα αρχίζει αναβρασμός εργασίας!

Η συκωταριά, που προέρχεται αποκλειστικά από μικρό αρνάκι ή κατσίκι,  κόβεται σε μικρά κομμάτια.

Το κεφαλάκι καθαρίζεται σχολαστικά και μπαίνει στο τσικάλι για να βράσει  μαζί με ένα κομμάτι  λαιμό. Το ζουμί που θα δώσει αυτός ο συνδυασμός θα απογειώσει τη μαγειρίτσα.

Το σημαντικότερο συστατικό για τη μαγειρίτσα είναι το μεράκι του μάστορα που τη φτιάχνει. Μεράκι και αγάπη για το φαγητό που θα φτάσει στο τραπέζι μας.

Καθαρό , περιποιημένο και γευστικό σαν να το έφτιαξαν χέρια μαμάς!

Προμηθευθείτε γευστική μαγειρίτσα, μαγειρεμένη με αγνά και καθαρά υλικά και απολαύστε το αναστάσιμο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας, χωρίς να έχετε κοπιάσει.

Φροντίστε να κάνετε από νωρίς τις παραγγελίες σας για να απολαύσετε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα που θα ετοιμάσει το «Μαγειρείο» της οικογένειας Βενέρη.

Δώστε από σήμερα την παραγγελία σας στο προσωπικό του "Μαγειρείου" στο τηλέφωνο 2810 280162.

www.venerisbakery.gr

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

φωτογραφία πιάτων : mommy.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News