Ειδήσεις

Με άγριες διαθέσεις υποδέχτηκαν τον Α.Λιάκο εκπαιδευτικοί

Με πανό και… άγριες διαθέσεις περίμεναν τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία Αντώνη Λιάκο οι εκπαιδευτικοί στο Ηράκλειο. Στο σημείο προκλήθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα ενα άτομο να αισθανθεί έντονη αδιαθεσία λόγω της έντασης ενώ έπεσε τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί έσπρωχναν για να προσεγγίσουν το χώρο.

Μάλιστα το θερμόμετρο χτύπησε "κόκκινο",υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί ενώ οι διαμαρτυρόμενοι ήρθαν και "στα χέρια".

Στο Επιμελητήριο όπου είχε προγραμματιστεί ομιλία του κ.Λιάκου οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο χώρο αλλά αρχικά δεν τους το επέτρεψαν .Η συζήτηση είχε θέμα: «Εθνικός Διάλογος για την παιδεία. Ποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θέλουμε;».Ωστόσο λόγω των επεισοδίων και του φορτισμένου κλίματος η εκδήλωση ματαιώθηκε.

Εισέβαλαν στο χώρο

Η ένταση και οι  διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα  και εν τέλει οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να μπουν στο χώρο όπου ανάρτησαν πανό, φωνάζοντας διαρκώς συνθήματα.

Στα πανό τους οι εκπαιδευτικοί ανέγραφαν συνθήματα όπως "Τέλος στην ομηρία αναπληρωτών", "Μόνιμοι διορισμοί".

Μάλιστα η ΕΛΜΕ Χανίων, είχε ανακοινώσει προς τα μέλη της να μεταβούν από κοινού με λεωφορείο στο Ηράκλειο "ώστε να ανταποκριθούμε όπως αρμόζει στην πρό(σ)κληση του κ. Λιάκου για εθνικό διάλογο", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν και από άλλα μέρη της Κρήτης.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Σχόλια