default-image

Νέο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Νέο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλαβε το πράσινο φως η μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης και όσα προβλέπει για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο Ρεθύμνου μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τώρα όμως αρχίζει ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρώσει τη λειτουργία του ο παρωχημένος ΧΥΤΑ Αμαρίου που ρυπαίνει το περιβάλλον και να υιοθετηθεί μια νέα πολιτική διαχείρισης των υπολειμμάτων πλέον, αφού θα γίνεται πρώτα σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Με το νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων μπαίνει ένα τέλος στην αλόγιστη διάθεση των απορριμμάτων, χρειάζεται όμως οργάνωση και πρόσληψη προσωπικού.

Η διαδικασία φαίνεται εύκολη όμως σίγουρα βασίζεται και στη συνεργασία των δημοτών για την κατάλληλη διάθεση των απορριμμάτων μειώνοντας τις απαιτούμενες εργατοώρες για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι πρέπει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να έχει μεταφερθεί σε χώρο που θα υποδείξει το Μετσόβειο Πολυτεχνείο η εναπόθεση των απορριμμάτων για να ανακουφιστεί περιβαλλοντικά η λεκάνη απορροής των υδάτων του Αρκαδίου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News