default-image

Δουλεύουν κατά της φτώχειας αλλά γίνονται.. φτωχοί

Κρήτη
Δουλεύουν κατά της φτώχειας αλλά γίνονται.. φτωχοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσέφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αμβλύνοντας τις συνέπειες της φτώχειας από το Φθινόπωρο του 2013. Σήμερα, φτωχοποιούνται και οι ίδιοι, παραμένοντας απλήρωτοι από αρχής 2016. Ο λόγος για 21 εργαζόμενους στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας του δήμου Ρεθύμνου που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά από 2,5 περίπου χρόνια προσφοράς σε 1530 δημότες Ρεθύμνου.

Παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του έτους, ενώ φαίνεται ότι η προσφορά τους θα αντικατασταθεί από τα Κέντρα Κοινότητας τη λειτουργία των οποίων δρομολογεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν καθημερινά τη λειτουργία του Γραφείου Διαμεσολάβησης, της Τράπεζας Χρόνου, του Δημοτικού Λαχανόκηπου, των Κοινωνικών Συσσιτίων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε μια σύμπραξη Δήμου, Αντιπεριφέρειας και Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, όμως όλα αυτά σύντομα θα τιναχθούν στον αέρα.

Αντί να γκρεμίζονται όσα με κόπο χτίστηκαν και κυρίως οι ανθρώπινες επαφές στήριξης ενάντια στη φτώχεια, θα ήταν προτιμότερο να ενισχυθούν οι δομές με ανθρώπινο δυναμικό, παρά να φτωχοποιούνται ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News