Ειδήσεις

Η συνοικία που έγινε "ναρκοπέδιο" για παιδιά και ενήλικες

Πυρ και μανία είναι κάτοικοι στις Πατέλλες καθώς εδώ και αρκετές μέρες, οι εργασίες ανάπλασης στο τελευταίο κομμάτι του έργου, έχουν «παγώσει», με την περιοχή να κρύβει δεκάδες παγίδες ατυχήματος σε διερχόμενους πεζούς.

Τα μισοτελειωμένα έργα, προκαλούν την αγανάκτηση των δημοτών που ζητούν να μπει σύντομα ένα τέλος στην εφιαλτική όπως λένε καθημερινότητα τους.  


Ακόμη πιο ορατός είναι ο κίνδυνος ατυχήματος, τις βραδινές ώρες, οπότε κυριαρχεί το σκοτάδι λόγω της έλλειψης φωτισμού.

Παράλληλα, αναφέρονται στη κατασκευή μεγάλων πεζοδρομίων, τα οποία έχουν περιορίσει σημαντικά το πλάτος του δρόμου και όπως εκτιμούν θα γίνεται μάχη για μια θέση στάθμευσης στον επίμαχο δρόμο..

Αντικρίζοντας τις εικόνες που επικρατούν στην περιοχή της Ανάληψης, η οποία θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, κάτοικοι στις Πατέλλες εκφράζουν την ανησυχία τους σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα της ταλαιπωρία τους.

'Οπως δήλωσε ο αρμοδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης στο neakriti.gr,"Ξεμπλοκάρεται η ομαλή χρηματοδότηση του έργου και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχω από τον εργολάβο, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν πριν τη συμβατική προθεσμία του (30 Ιουνίου), με πιθανότερο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέσα στον Μάιο.

Απομένουν εργασίες ασφαλτόστρωσης, εγκατάστασης φωτιστικών κ.α.  Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην ευρύτερη περιοχή των Πατελλών, η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, μετά από αρκετά χρόνια".

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Φωτογραφίες Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια