Ειδήσεις

Ένας άνδρας 67 ετών κατηγορείται για τη φωτιά στο Σελάκανο

Την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια αντιμετωπίζει ένας 67χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε δασική έκταση στο Σελάκανο Ιεράπετρας.

Συμφωνα με το anatolh.com η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Σελάκανο του Δήμου Ιεράπετρας που ξεκίνησε από τη θέση Γρα Καρά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στο Σελάκανο βρίσκονται ακόμη πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση αποτεφρώθηκαν 70 στρέμματα δασικής έκτασης.

Υπό έλεγχο η φωτιά

Εβδομήντα στρέμματα δασικής έκτασης κατέστρεψαν οι φλόγες στο Σελάκανο Ιεράπετρας, ωστόσο υπό μερικό έλεγχο παραμένει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις από την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο, και αργότερα από το Ηράκλειο, με αποτέλεσμα να πάρουν μέρος στην κατάσβεση συνολικά 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες με 36 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα από τους δήμους, καθώς και εθελοντές.

Για το έργο της κατάσβεσης δεν κατέστη δυνατή η συνδρομή από εναέρια μέσα καθώς ακόμα δεν έχει έρθει στην Κρήτη πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Στο σημείο παραμένουν 7 πυροσβεστικά οχήματα  

Σχόλια