default-image

Έκρυβαν σχεδόν 4 κιλά πυρίτιδας για βεγγαλικά

Κρήτη
Έκρυβαν σχεδόν 4 κιλά πυρίτιδας για βεγγαλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μετά την άλλη καταγράφονται οι συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά λίγες εβδομάδες πριν το Πάσχα ενώ μόνο την Πέμπτη κατασχέθηκε πυρίτιδα σχεδόν τεσσάρων κιλών που θα χρησιμοποείτο για βεγγαλικά.

Δύο νεαροί ηλικίας 19 και 20 ετών συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης  σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Σε έρευνα στο σπίτι όπου έμεναν βρέθηκε και κατασχέθηκε πυρίτιδα βάρους 3.754 γραμμαρίων, την οποία κατείχαν από κοινού, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων λόγω της γιορτής του Πάσχα και πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Σύλληψη και στο Ρέθυμνο

Νέα σύλληψη για κροτίδες καταγράφηκε στο Ρέθυμνο καθώς ξεκίνησε η εμπορία των επικίνδυνων βεγγαλικών.

Μετα τον 50χρονο και ενας 36χρονος συνελήφθη την Τετάρτη το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περίβεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Σε έρευνα από αστυνομικούς σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 36χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320 κροτίδες , για τα οποία δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News