default-image

Θέμα..υπουργείων πλέον το εγκαταλελειμένο κολυμβητήριο Μοιρών

Κρήτη
Θέμα..υπουργείων πλέον το εγκαταλελειμένο κολυμβητήριο Μοιρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρύτερες διαστάσεις ,φθάνοντας μέχρι και στα αρμόδια υπουργεία, λαμβάνει πλέον  το θέμα που ανέδειξε πρόσφατα το neakriti.gr  σχετικά με την εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου και την ερήμωση του κολυμβητήριου Μοιρών.Έργο που κατασκευάστηκε με ολυμπιακά κονδύλια του 2004 και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αθλητικό στολίδι της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και μια υποβοηθητική , έχει αφεθεί στην τύχη του όλα αυτά τα χρόνια,στερώντας όμως παράλληλα το δικαίωμα για άθληση σε εκατοντάδες νέους και νέες .

Θέση στο θέμα καλούνται να πάρουν πλέον ο υπουργός  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνος Κουρουμπλής και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτά μετά από κοινοβουλευτική παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη που αναφέρεται και εκείνος από την πλευρά του στην εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου Μοιρών και στην ανάγκη εργασιών συντήρησης και επανέναρξης της λειτουργίας του.

Στην ερώτηση του κ. Αυγενάκη επισημαίνεται ότι "Το κολυμβητήριο Μοιρών αποτελεί ένα αθλητικό έργο, το οποίο ξεκίνησε ως αληθινό κόσμημα για την περιοχή και κατασκευάστηκε με στόχο να αποτελέσει κίνητρο για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό εκατοντάδες νέοι της περιοχής. Κι ενώ έχει συμπληρώσει μόλις 15 περίπου χρόνια λειτουργίας αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης και είναι κλειστό.  

Σε μια εποχή που ο αθλητισμός θα μπορούσε, περισσότερο από ποτέ, να αποτελεί τη διέξοδο για πάρα πολλούς συμπολίτες μας, μικρούς και μεγάλους, το κολυμβητήριο παραμένει αναξιοποίητο και εμφανίζει εικόνες εγκατάλειψης».

Επίσης, τονίζεται ότι  "Η επανέναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου είναι ιδιαιτέρως σημαντική τόσο για τα άτομα που, αναγκαστικά, διέκοψαν ξαφνικά την δραστηριότητα τους αυτή και χωρίς να τους παρέχεται εναλλακτική πρόταση γύρω από το συγκεκριμένο άθλημα, όσο και για τους/τις μαθητές/τριες του Δήμου Φαιστού που στερούνται της δυνατότητας να κάνουν μαθήματα και να απολαύσουν την κολύμβηση. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του κολυμβητηρίου θα επαναφέρει το δικαίωμα της άθλησης σε μεγάλο αριθμό πολιτών και θα προσφέρει μια διέξοδο δημιουργικής ενασχόλησης στους νέους μας.        

Δυστυχώς, ο Δήμος, με τις περικοπές των εσόδων που έχει υποστεί, δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Η απουσία επιχορηγήσεων από πλευράς πολιτείας επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Αναμφίβολα, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπου οι πόροι που μπορούν να διατεθούν είναι περιορισμένοι. Η αδιαφορία, όμως, της κυβέρνησης οδηγεί στην αχρηστία ένα κολυμβητήριο το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί πραγματικό στολίδι για τις Μοίρες και να φιλοξενήσει την ανάπτυξη αθλητικών-πολιτιστικών δράσεων προάγοντας τον αθλητισμό, τη συλλογικότητα, τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα».             

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα εξής ερωτήματα: «1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση διενέργεια εργασιών συντήρησης και επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου των Μοιρών; 2. Ποιος ο προγραμματισμός της Κυβέρνησης για την στήριξη των Δήμων προκειμένου να προάγουν τον αθλητισμό, τον υγιή ανταγωνισμό και την ευγενή άμιλλα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News