default-image

Το μεγάλο παζάρι Δήμου- ΟΛΗ, για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού

Κρήτη
Το μεγάλο παζάρι Δήμου- ΟΛΗ, για τη χερσαία ζώνη του λιμανιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Ηρακλείου.

Δήμος και Οργανισμός Λιμένος καλούνται μέσα σε χρονικό διάστημα 3 μηνών να καταθέσουν από κοινού πρόταση στο ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα οριοθέτηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ζήτημα το οποίο αποτελούσε πεδίο πολέμου μεταξύ των δύο πλευρών, τα τελευταία χρόνια.

 Το μεγάλο …παζάρι ξεκινά και στο μικροσκόπιο μπαίνουν η παραλιακή οδός, κοινόχρηστοι χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και χώροι εντός της χερσαίας ζώνης που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του λιμανιού και που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες.

 Μετά τον επαναπροσδιορισμό των ορίων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, οι επίμαχοι χώροι που θα παραχωρηθούν στον δήμο θα μπουν στον μικροσκόπιο ενός γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την λειτουργική, αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμισης της πόλης του Ηρακλείου.  

Και για το master plan η Λότζια θα έχει λόγο καθώς ότι σχεδιάζεται θα πρέπει να συνάδει με τον Πολεοδομικό σχεδιασμό, προστατεύοντας το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.

 Ήδη, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης μελετά έργα και παρεμβάσεις που αφορούν τουρισμό και αναψυχή με σημεία αναφοράς το λιμάνι, την παλιά πόλη, τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, πολιτιστικές διαδρομές και όχι μόνο, μελέτη για την οποία θα καταβληθούν προσπάθειες ένταξης της στο ΕΣΠΑ.

 Την ίδια ώρα, το ΤΑΙΠΕΔ βλέπει με θετικό μάτι το αίτημα των δήμων για τη εκπροσώπηση τους στα Δ.Σ. των Οργανισμών Λιμένων.

Στη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, τέθηκε και το ζήτημα της ανταποδοτικότητας των τελών για τα λιμάνια που παραχωρούνται προς αξιοποίηση, ώστε να έχουν οφέλη και οι δήμοι.

ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News