Ειδήσεις

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμιο και λιμάνι Ηρακλείου

Την ώρα που ο αντιτρομοκρατικός συναγερμός "χτυπά κόκκινο" σε όλη την Ευρώπη, έκτακτα μέτρα ασφαλείας εντείνονται σε λιμάνια και αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα. Ο κλοιός εντείνεται καθημερινά γύρω από το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης".

?

Όπως καταγράφει καρέ-καρέ ο φακός της "ΚΡΗΤΗ TV", πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται σε συνεχείς περιπολίες μέσα και έξω από τους χώρους του αεροδρομίου, ενώ συχνά επιστρατεύεται και ο σκύλος ανιχνευτής για τον έλεγχο σε κάθε γωνιά του κτιρίου, όπως προβλέπεται στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού συναγερμού που ηχεί σε κάθε γωνιά της Ευρώπη.

 

Την ίδια στιγμή εντείνονται τα σενάρια για μέλη του ISIS που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνόρων. Ένα ακόμη στοιχείο που εντείνει την επιφυλακή σε όλη την Ελλάδα είναι η αποκάλυψη πως στη γιάφκα του Παγκρατίου όπου είχε εντοπιστεί ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχαν βρεθεί σχεδιαγράμματα, αλλά και ένας χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα την περασμένη Τρίτη.

?

Η παρουσία της αστυνομίας στο "Νίκος Καζαντζάκης" είναι εμφανώς ενισχυμένη, καθώς έχουν επιστρατευτεί αστυνομικοί και από άλλες υπηρεσίες, καθώς το αεροδρόμιο μετατρέπεται σε φρούριο όσο αυξάνονται οι πτήσεις τσάρτερ και ο αριθμός των επιβατών που διακινούνται καθημερινά.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. ζητούν μάλιστα ακόμη και τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων για τη φύλαξη του αεροδρομίου όπως έγινε ήδη στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου βρίσκονται πλέον μόνιμα κλιμάκια της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου πέρα από τη εποπτεία της αστυνομίας, οι έλεγχοι χειραποσκευών και επιβατών που περνούν στις θύρες γίνεται πάντα με την ίδια ένταση και προσοχή που επιβάλουν οι διεθνείς κανονισμοί ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου σταμάτησαν ήδη οι δυο πρώτες απόπειρες διακίνησης παράνομων μεταναστών με πτήσεις τσάρτερ προς τις χώρες της Ευρώπης.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε χθες όταν συνελήφθησαν μια 44χρονη από τη Συρία, μία 14χρονη και μια 38χρονη από το Αφγανιστάν. Οι τρεις γυναίκες επιχείρησαν να ταξιδέψουν για τη Βιέννη χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια των αρχών της Ιταλίας και της Κορέας.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια