Ειδήσεις

Εντοπίστηκε ζωντανός ο ορειβάτης παρα το πολικό κρύο

Έπειτα από αρκετές ώρες τιτάνιας προσπάθειας των πυροσβστών εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της Τρίτης ο Νορβηγός ορειβάτης, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στα Λευκά Όρη. Ο ίδιος βρέθηκε ζωντανός μεν μετα τις 18.00 το απόγευμα, αλλά σε κακή κατάσταση και έχοντας παγώσει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Η διαδικασία κατάβασης ξεκίνησε το απόγευμα υπο δύσκολες συνθήκες και ολοκληρώθηκε μετα από 12 περίπου ώρες στις 23:30 το βράδυ.

Μάλιστα ορειβάτης είχε ανάγκη και ιατρικής βοήθειας.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του ορειβάτη βρέθηκε σε εξέλιξη από το πρωί καθώς τα  ίχνη του χάθηκαν στα Λευκά Όρη και συγκεκριμένα στην περιοχή Ασκύφου, στα Χανιά.

Σήμα της interpol

Ο Νορβηγός μέσω του κινητού του τηλεφώνου ενημέρωσε καταρχήν τις αρχές στην χώρα του, ότι χάθηκε ενώ διέσχιζε ορεινή περιοχή στα ορεινά και αμέσως με σήμα από την interpol ενημερώθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η επιχείρηση εντοπισμού συνεχίστηκε για ώρες χωρίς αποτέλεσμα με τη συνδρομή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.

Στις 11.30 της Τρίτης ξεκίνησαν οι έρευνες διάσωσης στην οποία συμμετέχουν 3 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 9 άνδρες- οι οποίοι στη διάρκεια της ημέρας έγιναν 12- κλιμάκιο της αστυνομίας Χανίων και δύναμη της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Δύσβατο σημείο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σημείο όπου βρισκόταν ο ορειβάτης ήταν αρκετά δύσβατο καθιστώντας αυτομάτως και δύσκολη την επιχείρηση εντοπισμού του ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή εμποδίζουν το έργο των διασωστών.

Πάντως αν και το κινητό του Νορβηγού τουρίστα είναι σε λειτουργία, στο σημείο που είχε χαθεί δεν είχε καλό σήμα δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστών.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια