Ειδήσεις

Να αλλάξουν τα κριτήρια της επισιτιστικής

«Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπονομεύει τις κοινωνικές συμπράξεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, το οποίο θα μπορούσε να δώσει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της ακραίας φτώχειας».

Αυτό δηλώνει στην Κρήτη TV o βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ και γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Σύμπραξης Βασίλης Κεγκέρογλου μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Κρήτη TV για τη τσάντα της ντροπής, με τα 4 πακέτα μακαρόνια, 1 κιλό φασόλια, μισό κιλό φακές και 1 πακέτο ζάχαρη, γεγονός που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Συλλόγους Πολυτέκνων σε όλη την Κρήτη, οι οποίοι με ομόφωνη απόφαση τους αποχώρησαν από την Κοινωνική Σύμπραξη με την Περιφέρεια Κρήτης.

«Δεν είναι ένα ..ευχάριστο γεγονός η αποχώρηση των Πολυτεκνικών Συλλόγων» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου ο οποίος καλεί την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να αλλάξει τα κοινωνικά κριτήρια για τα οποία υπήρξε πραγματική «σφαγή» στον αριθμό των δικαιούχων τόσο Τρίτεκνων όσο και Πολύτεκνων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «τον Δεκέμβριο του 2014, μετά από διαπραγματεύσεις, κατάφεραν να εξασφαλίσουν 330 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας», κονδύλι όμως που παραμένει όπως ανέφερε αναξιοποίητο εδώ και ενάμιση χρόνο.

Για ψίχουλα και για κοροϊδία που ξεπερνά τα όρια της ανοχής και προσβολής κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου κ. Γιώργος Παρασύρης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ηρακλείου κ. Μπάμπη Νησωτάκη.

«Αυτή η κυβέρνηση μας χτυπά ανελέητα. Μας ξευτίλισε. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια», τόνισε στην "ΚΡΗΤΗ ΤV" o κ. Νησωτάκης.

Για την σφαγή σε χιλιάδες δικαιούχους και το μαχαίρι που μπήκε βαθιά σε είδη πρώτης ανάγκης, ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σπύτος Επιτροπάκης, τονίζει ότι τα κριτήρια προσδιορίστηκαν από το αρμόδιο υπουργείο, ανακοινώνοντας τα νέα σημεία διανομής για τους πολύτεκνους δικαιούχους του Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Αναλυτικότερα:

Για τους πολύτεκνους του Νομού Χανίων, το νέο σημείο διανομής τροφίμων είναι ο Δήμος Χανίων. Για τους πολύτεκνους του Νομού Ρεθύμνου, το νέο σημείο διανομής τροφίμων είναι ο δήμος Ρεθύμνου.

Για τους πολύτεκνους του Νομού Ηρακλείου, το νέο σημείο διανομής της επισιτιστικής βοήθειας είναι ο Σύλλογος ΑμΕΑ Ηρακλείου επί της οδού Σολωμού. Για τους πολύτεκνους των Δήμων Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας, τα νέα σημεία διανομής είναι τα δημαρχεία των αντίστοιχων δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σφοδρές αντιδράσεις για την… φτωχή επισιτιστική βοήθεια καταγράφηκαν πρόσφατα και από τους τρίτεκνους οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα μόλις αντίκρισαν τα ελάχιστα τρόφιμα που θα λάμβαναν για την ….επιβίωση τους, καθώς πρόκειται για το φαγητό... μιας βδομάδας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν, μετά από έναν και πλέον χρόνο και απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων δικαιούχων και στην Κρήτη, οι οποίοι  στερήθηκαν βασικά αγαθά για την επιβίωση τους, μέχρι την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής στους φορείς Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το επίμαχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο θα αποτελούσε …ανάσα για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξελίχθηκε σε … φιάσκο όπως αποκάλυψε η "ΚΡΗΤΗ TV" και με φόντο τη μεγάλη «σφαγή» στον αριθμό των δικαιούχων στην Κρήτη καθώς μόλις  17.214 άτομα είναι οι τελικοί δικαιούχοι, παρά τις αυξημένες ανάγκες και τα υψηλά ποσοστά της φτώχειας.

Ρεπορτάζ:

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια