Ειδήσεις

Οι Σύλλογοι Πολυτέκνων αποχώρησαν,η επισιτιστική έρχεται

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κόλπους των πολυτέκνων της Κρήτης, η απόφαση που ανέδειξε χθες το neakriti.gr,να αποχωρήσουν από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας οι Σύλλογοι και των τεσσάρων νομών του νησιού ,δημιουργώντας την ίδια ώρα και ανησυχία για το εάν τελικά έστω και αυτά τα "ψίχουλα", όπως χαρακτηρίστηκαν από πολλούς δοθούν στις οικογένειες με τέσσερα παιδιά και περισσότερα.

Μπορεί η βοήθεια που έλαβαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα, στα πλαίσια της πρώτης δόσης της διανομής των προϊόντων να χαρακτηρίστηκε από πολλούς εξευτελιστική και πενιχρή,που προσέβαλλε την αξιοπρέπεια τους,με το δεδομένο ότι επρόκειτο για μόλις 1 κιλό φασόλια, 4 πακέτα μακαρόνια, μισό κιλό φακές και 1 πακέτο ζάχαρη, δεν λείπουν ωστόσο και οι απόψεις από ωφελούμενους  που ζουν τον δικό τους οικονομικό γολγοθά και οι οποίοι τονίζουν ότι έστω και αυτή η μια και μοναδική σακούλα που έλαβαν, αποτέλεσε μία ανάσα στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν με τις οικογένειες τους .

Σήμερα η Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας διαβίβασε το  έγγραφο στο Υπουργείο Εργασίας ενημερώνοντας για την απόφαση των Συλλογών Πολυτέκνων Κρήτης ,ζητώντας παράλληλα διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει από εδώ και στο εξής η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

"Η ενημέρωση από την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου ήταν άμεση  με τα στελέχη του να με διαβεβαιώνουν σε πρώτη φάση ότι η δεύτερη δόση της επισιτιστικής βοήθειας θα δοθεί κανονικά ακόμη και αν αποχώρησαν οι φορείς διανομής" δηλώνει στο neakriti.gr ο διευθυντής της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ.Σπύρος Επιτροπάκης και προσθέτει ότι αυτό που μένει είναι να εξετάσουν πλέον ποιος θα είναι ο νέος φορέας.

"Μένει να δούμε από που θα πάρουν  την βοήθεια οι φτωχές πολύτεκνες οικογένειες και οι πρώτες σκέψεις θέλουν είτε από το Δήμο, είτε το Σύλλογο Τριτέκνων είτε ακόμη και από την Εκκλησία . Η δεύτερη δόση θα δοθεί επαναλαμβάνω κανονικά,"διαβεβαιώνει ο κ. Επιτροπάκης υπογραμμίζοντας ότι οι ωφελούμενοι θα την πάρουν στα τέλη Μαρτίου με επιπλέον τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης .

Δριμύ κατηγορώ" από τον Πρόεδρο των Πολυτέκνων

Να θυμίσουμε ότι χθες οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Κρήτης με έγγραφο τους που φέρει την υπογραφή του κ. Γιώργου Παρασύρη ανακοίνωσαν την αποχώρηση τους από το πρόγραμμα και τον ίδιο να δηλώνει στο neakriti.gr μεταξύ άλλων ότι :"18.731 είναι οι πολύτεκνες οικογένειες στην Κρήτη από τις οποίες μόλις οι 251 λαμβάνουν το επίδομα της επισιτιστικής βοήθειας ,άρα 18.480 θεωρούνται εύπορες; Είναι τουλάχιστον εμπαιγμός αυτό που έχει γίνει με την επισιτιστική και δεν αξίζει στο ελάχιστο οι πολύτεκνοι , άνθρωποι οικογενειάρχες με αξιοπρέπεια και τιμή να λαμβάνουν αυτά τα ψίχουλα".

Διαβάστε την ανακοίνωση των Συλλόγων Πολυτέκνων Κρήτης

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια