Ειδήσεις

Λύνουν το μυστήριο των μονάδων πολιτικής άμυνας

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σε σχέση με τη στελέχωση Μονάδων Πολιτικής Άμυνας σε δήμους της ενδοχώρας της Κρήτης- θέμα που αποκάλυψε ο Ράδιο 9,84 - και διαδικασία πρωτοφανής για ορισμένους δήμους όπως ο δήμος Γόρτυνας, το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Όπως υποστήριξε πρόκειται για μια συνήθη διαδικασία πολιτικής προστασίας, η οποία δεν σχετίζεται με το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα μας.

Οι δήμοι δεν είχαν ενημέρωση

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις από την Ελληνική Αστυνομία που κάνουν λόγο για μια διαδικασία που πραγματοποιείται στις αρχές κάθε χρόνου και στο πλαίσιο ανανέωσης των καταστάσεων ονομάτων πολιτών.

Πάντως, για το κατεπείγον έγγραφο που έφτασε σε ορισμένους δήμους από την Ελληνική Αστυνομία, η ΠΕΔ Κρήτης δεν διέθετε την παραμικρή ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι από την Αστυνομία αποστάλησαν σε Δήμους με την εντολή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, υπηρεσιακά σημειώματα ζητώντας τους τα εν λόγω στοιχεία, με αποτέλεσμα εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης να προκαλείται ανησυχία για το σκοπό της δημιουργίας των παραπάνω μονάδων.

Ρεπορτάζ:Γεωργία Μακάκη

Σχόλια