Ειδήσεις

Τρίτεκνοι:Πού πανε τα λέφτα της επισιτιστικής;

Θύελλα  αντιδράσεων και οργή εξακολουθεί να προκαλεί σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες η πενιχρή επισιτιστική βοήθεια που κλήθηκαν να λάβουν και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ περιλαμβάνει 1 κιλό φασόλια, 4 πακέτα μακαρόνια, μισό κιλό φακές και 1 πακέτο ζάχαρη.


Για πρόγραμμα κοροϊδία κάνουν οι δικαιούχοι καθώς είχε προηγηθεί η μεγάλη "σφαγή" σε εκατοντάδες δικαιούχους λόγω αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων και απίστευτη αναμονή έναν και πλέον χρόνο για το δήθεν πρόγραμμα - ανάσα.

Κατά τη διάρκεια της διανομής της πρώτης δόσης των προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έπεσαν κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν παρέλαβαν τη τσάντα ενώ άλλοι που πληροφορήθηκαν τα ...δυσάρεστα νέα, δεν μπήκαν καν στο κόπο να φύγουν από τα χωριά τους καθώς όπως σχολίαζαν περισσότερα χρήματα θα σπαταλήσουν για καύσιμα από την συνολική αξία της τσάντας.


Απάντηση στο ερώτημα που πάνε τα λεφτά της επισιτιστικής βοήθειας, ζητά μέσω του Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων  Μανόλης Αχλαδιανάκης, καθώς μόλις 220 οικογένειες πήραν βοήθεια δύο τόνων.

 Στο Ευρωκοινοβούλιο από σήμερα η διοίκησή της Ομοσπονδίας των Τριτέκνων διεκδικώντας λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν.

Θα συναντηθούν με ευρωβουλευτές καθώς και με την Κοινωνική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Θετικά ωστόσο κρίνουν την τελευταία εξέλιξη για την εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους βάση σχετικού νόμου στο ζήτημα των προσλήψεων στο δημόσιο, αίτημα που διεκδικούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Ρεπορτάζ:Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια