Ειδήσεις

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πριν τις 7 Μαρτίου

Σε ανακοινώσεις προέβη ο πρωθυπουργός. Όπως είπε θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου.

Απογοητευτική είναι η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ευρώπη ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλώντας στην Βουλή.

Κάποιοι δεν κατανοούν, είπε, ότι οι κοινοί κανόνες είτε ισχύουν για όλους είτε δεν υπάρχουν. Επίσης οι κοινές συμφωνίες είτε τηρούνται από όλους είτε δεν υπάρχουν. Είναι ντροπή οι αποφάσεις που έλαβαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ακυρώνονται από κάποιες παρασυνάξεις.

"Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους εταίρους να συμπεριφέρονται υπεύθυνα.Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν θα γίνουν δεκτά" είπε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μια αποθήκη ψυχών.

Ανέφερε λοιπόν πως θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, ώστε να διαμορφωθεί κοινή θέση βάσει της οποίας η Ελλάδα θα ζητήσει υποχρεωτική εφαρμογή του relocation και resettlement από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Σχόλια