Ειδήσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Ξεκάθαρη εικόνα για το πώς και αν θα συνεχίσουν και με ποια μορφή τις κινητοποιήσεις τους θα έχουν οι αγρότες μετά τη συνάντηση  με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Επί της ουσίας μετά τη δυναμική παρουσία τους στην Αθήνα, όπως διευκρινίζουν μένουν ενεργοί στον αγώνα, ανασυντάσσοντας όμως τις δυνάμεις τους. Επί 9η μέρα σήμερα η Εφορία Ηρακλείου ήταν αποκλεισμένη, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν.

Ενεργό σε επίπεδο Κρήτης παραμένει και το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά αλλά και στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ οι αγρότες του Ρεθύμνου αποχώρησαν από το Ατσιπόπουλο και την εφορία, αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα οριοθετήσουν και το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Στόχος των αγροτών όπως διευκρίνισαν και χθες το βράδυ στην σύσκεψη των μελών του παγκρήτιου συντονιστικού, είναι ο αγώνας τους να δείξει ότι εκτός από δυναμική έχει και διάρκεια, με μια τάση για κλιμάκωση εφόσον αυτή απαιτηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι αγρότες του νησιού ξεκαθάρισαν ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τα άκρα παλεύοντας για τις περιουσίες τους και τις οικογένειές τους που κινδυνεύουν με αφανισμό από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια