default-image

Προσλήψεις 500 γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Υγεία
Προσλήψεις 500 γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μείζων θέμα έχει δημιουργηθεί και φέτος ,με την γρίπη να «προελαύνει» και τα κρεβάτια στις εντατικές να παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Ήδη έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα προχωρούν άμεσα οι 500 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, για να ανοίξουν τα κλειστά κρεβάτια και για να λειτουργήσουν καλύτερα οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

Ήδη -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη για 2 χρόνια, των 400 νοσηλευτών και των 100 γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ, ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη, στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News