default-image

Το συγκινητικό μήνυμα της Μαλάκ για τους πρόσφυγες

Το συγκινητικό μήνυμα της Μαλάκ για τους πρόσφυγες

         Συγκινητικό και ανθρώπινο… ένα βιντεάκι διάρκειας λιγότερο των δύο λεπτών το οποίο λέει όλα αυτά που θα ήθελαν να μας που οι πρόσφυγες αλλά ίσως ποτέ δεν καταφέρουν να πουν. Πρόκειται για τη μικρή Μαλάκ η οποία μέσα από εικόνες και συγκινητικά λόγια περιγράφει το ταξίδι του φόβου για την αναζήτηση μιας νέας πατρίδας, την αγωνία και τον αγώνα επιβίωσης.

Η Μαλάκ και η Βάρκα», είναι το νέο animation της Unicef, που στόχο έχει να κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο το πώς βιώνει ένα μικρό παιδί το μεγάλο ταξίδι της προσφυγιάς.

    «Η βάρκα ήταν μεγάλη κι εγώ φοβόμουν. Όταν άρχισε να πλέει, το νερό έμπαινε μέσα σε αυτήν. Βραχήκαμε. Το νερό ήταν κρύο. Φοβήθηκα πολύ. Φοβήθηκα ότι εγώ και η μητέρα μου μπορεί να πνιγόμασταν», λέει το μικρό κορίτσι μέσα στη βάρκα.

Μάλιστα, στο τέλος η Μαλάκ εμφανίζει το αληθινό της πρόσωπο. Είναι ένα κορίτσι 7 ετών. Και αυτή είναι η αληθινή ιστορία της.

Μια ιστορία που συγκινεί

Το συγκεκριμένο βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales», που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGeneration της Unicef για τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

Ελπίδα όλων είναι τα λόγια της Μαλάκ να εισακουστούν και αλλάξουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι πρόσφυγες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News