Ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κέντρο προσφύγων στη Σίνδο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις 11 το πρωί για περίπου δυόμιση ώρες περισσότερα από 600 άτομα στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στη Σίνδο όπου διεξάγονται εργασίες για να ολοκληρωθεί το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και κάτοικοι της περιοχής.

Κατηγορηματικός ήταν ο δήμαρχος Δέλτα για το θέμα του κέντρου τονίζοντας: "δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε να γίνει εδώ το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων. Ο κόσμος έδωσε το μήνυμα".

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εργασίες στο στρατόπεδο σταμάτησαν μέχρι αύριο το μεσημέρι, προκειμένου να γίνει συνάντηση των δημάρχων και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Αναφερόμενος στην ένταση που προκλήθηκε λίγο νωρίτερα ο κ. Φωτόπουλος είπε ότι σε γενικές γραμμές επικράτησε ψυχραιμία αλλά λόγω του κόσμου έπεσε ένα μικρό κομμάτι από το φράχτη, που είναι φτιαγμένος από συρματόπλεγμα.

«Εμείς δεν θέλουμε μια ακόμη αποθήκη ψυχών, ένα στρατόπεδο ανοιχτού τύπου που δε διασφαλίζει ούτε την υγιεινή αλλά ούτε και την ασφάλεια των προσφύγων», δήλωσε ο δήμαρχος Δέλτα και πρόσθεσε: "επιπλέον, το κέντρο αυτό θα υποβαθμίσει κι άλλο μια περιοχή με πολλά προβλήματα και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Φωτόπουλος πρότεινε, επίσης, να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο λιμάνι Λιτοχώρου, όπου τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν του πρόσφυγες κατευθείαν από τα νησιά, να παραμένουν στο Λιτόχωρο μέχρι 72 ώρες όπως προβλέπεται και στη συνέχεια να μεταφέρονται στα σύνορα στην Ειδομένη.

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πρόκειται να δημιουργηθεί κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων.

Ο δήμαρχος μαζί με τους κατοίκους της περιοχής συγκεντρώθηκαν και έριξαν τον φράχτη με σκοπό να σταμάτησαν τις εργασίες του στρατού μέχρι αύριο το μεσημέρι. 

Σχόλια