default-image

Προς εξορθολογισμό τα προνοιακά επιδόματα μέχρι το τέλος του 2016

Οικονομία
Προς εξορθολογισμό τα προνοιακά επιδόματα μέχρι το τέλος του 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι τα τέλη του 2016 υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση των προνοιακών επιδομάτων. Αυτή επί της ουσίας θα είναι η πρώτη φάση, καθώς αμέσως μετά θα ακολουθήσει μια δεύτερη διευρυμένη φάση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Τα δύο δεδομένα προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου με τους επικεφαλείς των θεσμών.

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, ο εξορθολογισμός θα υπάρξει όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχουν επιδόματα που αλληλοκαλύπτονται ή είναι αναποτελεσματικά. Μάλιστα, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι το ΕΚΑΣ (για όσο καταβάλλεται) και το επίδομα ανεργίας δεν θα υποκατασταθούν από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα αλλάξουν επί τα χείρω τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

Το μέτρο στην τελική του εφαρμογή θα αφορά 42.000 οικογένειες, που βρίσκονται σε καθεστώς φτώχειας. Για το 2016 στον προϋπολογισμό έχει εγγραφεί κονδύλι της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, όμως από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι θα δαπανηθούν όσα χρήματα απαιτηθούν για να καλυφθούν στο σύνολό τους οι δικαιούχοι, επιπλέον 60 εκατ. ευρώ περίπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News