default-image

Πόλεμος Περιφέρειας-υπουργείου για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

Κρήτη
Πόλεμος Περιφέρειας-υπουργείου για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φρένο στην τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης βάζει ο υπό διαμόρφωση χωροταξικός σχεδιασμός του νησιού καθώς όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι, η πρόταση που έχει στα χέρια του το αρμόδιο υπουργείο βάζει ταφόπλακα στην ανάπτυξη των τουριστικών περιοχών, οι οποίες κρίνονται ως χωροταξικά κορεσμένες, αγνοώντας την τελική πρόταση που ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το γεγονός αυτό πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή όσο και από Περιφερειακούς Συμβούλους, οι οποίοι στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της μελετήτριας κ. Κλουτσινιώτη.

Στην επίμαχη πρόταση που έχει φτάσει στο αρμόδιο υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνονται οι περιορισμοί σε σχέση με την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νησί, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για σημαντικές υποδομές, όπως ο ΒΟΑΚ αλλά και δρόμοι που θα καταλήγουν στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο αυτό του διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι.

Το χωροταξικό σχέδιο της Κρήτης αποτελεί αιτία πολέμου με το αρμόδιο υπουργείο, με τους εμπλεκόμενους  φορείς να δίνουν μάχη ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτό βασικές προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες όπως είπαν δεν ελήφθησαν υπόψη από  την κ. Κλουτσινιώτη.

Η ίδια η κ Ράνια Κλουτσινιώτη διευκρίνησε: « Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάνει χωροταξία και όχι οι μελετητές. Από τη πλευρά μας τεκμηριώσαμε επιστημονικά κάποιες προτάσεις , οι οποίες είχαν εγκριθεί από το υπουργείο. Μένω κατάπληκτη που στην Κρήτη αναφέρονται …κάποια πράγματα τα οποία προσωπικά δεν γνωρίζω, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα η τελική πρόταση από πλευράς υπουργείου.»

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News