Ειδήσεις

Σ. Θεοδωράκης: Η χώρα να ισορροπήσει

Η απόλυτη προτεραιότητα σήμερα είναι οι προοδευτικές ριζικές αλλαγές προς όφελος των πολλών, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να ισορροπήσει.

Ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι έρχονται άμεσες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις που ενώνουν το Ποτάμι με μεγάλα στρώματα και δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να υπηρετηθούν στο ελάχιστο, σήμερα τουλάχιστον, ούτε από τη συντηρητική ΝΔ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ του λαϊκισμού.

«Το Ποτάμι, σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις του ευρύτερου κεντρώου χώρου, προτάσσει τη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις έναντι της συμφωνίας για τις διαδικασίες και τα αξιώματα. Οι μεταρρυθμίσεις είναι που μας ενώνουν ή που μας χωρίζουν.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Παλεύουμε με προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες για τη δημιουργία ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος. Η χώρα δεν μπορεί να πηγαίνει από το ένα άκρο του εκκρεμούς στο άλλο. Πρέπει να ισορροπήσει. Και να στηριχθεί στο προοδευτικό ριζοσπαστικό Κέντρο. Έχοντας ως μόνη προτεραιότητα τη δικαιοσύνη, την εργασία, την Παιδεία και όχι τη συντήρηση του κομματικού κράτους και την αποκατάσταση των στελεχών του» συμπλήρωσε.

Σχόλια