Ειδήσεις

Μπλόκα αγροτών σε Ρέθυμνο Ιεράπετρα ,Πραιτώρια,Λασίθι

Οι αγρότες της Κρήτης συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους προκειμένω να πετύχουν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την αλλαγή των διατάξεων της νέας φορολόγησης που αφορούν στον κλάδο τους.Με αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου Ατσιπόπουλου απαντούν αποψε οι  αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου στο σχέδιο Κατρούγκαλου οι οποίοι με αγροτικά οχήματα και τρακτέρ έκαναν πράξη την απόφαση που είχαν λάβει προ ημερών για την σημερινή κινητοποίηση.

Δυναμική ήταν  η κινητοποίηση των αγροτών της Ιεράπετρας, που έκλεισαν τον κόμβο στην Παχιά Άμμο με τα τρακτέρ τους!

Στην έκδοση ψηφίσματος στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα:

«Το Δ.Σ Ιεράπετρας εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου. Ο αγροτικός κόσμος και κατ' επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Είναι φανερό πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, η αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης σε συνδιασμό με τους αστάθμητους παράγοντες που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, εξοντώνουν τον αγροτικό κόσμο, στραγγαλίζουν τα εναπομήναντα περιθώρια ανάπτυξής του και οδηγούν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικές οικογένειες.

Το Δ.Σ της Ιεράπετρας, εκπροσωπώντας μια κοινωνία που έχει επενδύσει πολλά στον αγροτικό τομέα και κυρίως στις

θερμοκηπιακές καλλιέργειες με υψηλές εισροές και μεγάλο ρίσκο, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών μας και προ του κινδύνου οικονομικής ασφυξίας που μπορεί να δημιουργηθεί στον χώρο εξ΄ αιτίας της μη έγκαιρης μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων στις αγορές, απαιτεί από την Κυβέρνηση:

1. Την άμεση απόσυρση των επίμαχων νομοσχεδίων και την έναρξη διαλόγου με τους αγρότες από μηδενική βάση, όπως απαιτούν.

2. Να προετοιμαστεί για την εφαρμογή του Νόμου 4256/2014, ο οποίος προβλέπει τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας για έγκαιρη και ομαλή μεταφορά των ευπαθών προϊόντων».

Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι η εφαρμογή του Νόμου».

Στα Πραιτώρια

Για δεύτερη ημέρα αγρότες της περιοχής των Αστερουσίων συμμετείχαν στο μπλόκο του κόμβου των Πραιτωρίων με τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και την κυβερνητική πολιτική!

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Σήμερα το πρωί, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Σύλλόγου Αστερουσίων, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής βγήκαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον κόμβο των Πραιτωρίων να διαμαρτυρηθούν για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Το μπλόκο των Παριτωρίων μαζικοποιείται! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα!

Στα πλαίσια αυτά δίνουμε συνέντευξη τύπου σήμερα 11:30 στο μπλόκο στα Πραιτώρια

Στη κατεύθυνση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπή των Μπλόκων, δώσαμε ένα μακρινό αγωνιστικό παρόν και χαιρετισμό εκεί που χτυπάει η καρδιά του αγώνα, στη σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια!

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση που επιμένει στα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα, που μαζί με το φορολογικό, και γενικά την πολιτική της ΕΕ, την ΚΑΠ, μας ξεκληρίσει από γη και παραγωγή.

Δε κάνουμε πίσω! Συνεχίζουμε και αύριο, πιο αγωνιστικά. Συντονιζόμαστε τοπικά με το οργανωμένο και μαχόμενο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού, αλλά και με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, στην αυριανή μέρα δράσης, με ενίσχυση του μπλόκου στα Πραιτώρια και συμμετοχή στην μηχανοκίνητη πορεία στο Ηράκλειο.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΙΣΩ!

ΟΛΗ Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ!"

Στο Οροπέδιο Λασιθίου

Συνέχισαν και σήμερα  τις κινητοποιήσεις τους  οι αγρότες του Λασιθίου ανοίγοντας και κλείνοντας συμβολικά την είσοδο για κάποιες ώρες της ημέρας. Το πρωί το μπλόκο έκλεισε την από τις 7 έως και τις 11 ενώ  το μεσημέρι από τις 2 έως τις 4 το απόγευμα .Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διεξαγόταν ωστόσο οι οδηγοί φαίνεται πως ήταν ενημερωμένοι και η κινητοποίηση διεξήχθη χωρίς προβλήματα παρά  το τσουχτερό και σήμερα κρύο.

Σχόλια