default-image

Έφοδος των αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Κρήτη
Έφοδος των αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στιγμές έντασης που στην υπόλοιπη Ελλάδα συνοδεύτηκαν από επεισόδια με αστυνομικούς αλλά και μπλόκα με τρακτέρ σε κομβικά σημεία που θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες, ξεκίνησαν σήμερα το νέο κύκλο κινητοποιήσεων τους οι αγρότες. Στο Ηράκλειο αν και λόγω καιρού η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, οι αγρότες κατέλαβαν συμβολικά τα γραφεία του ΟΓΑ στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενώ πέταξαν  αυγά και ντομάτες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ταφόπλακα που  επιχειρεί να βάλει όπως λένε η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό. Οι αγρότες μάλιστα διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, ενώ ξεκαθάρισαν ότι θα θεωρήσουν ανεπιθύμητους στα χωριά τους όσους από τους βουλευτές ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου.

Ακολούθησε αμέσως μετά   πορεία  των  αγροτών στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου με κατάληξη τα γραφεία του ΟΓΑ.

Το χρονικό των κινητοποιήσεων στο Ηράκλειο

Από νωρίς το πρωί πάντως ,η καρδιά των αγροτών του Ηράκλειου χτυπούσε στον ΟΓΑ προχωρώντας οι ίδιοι σε κινητοποίηση  που περιελάβανε την συμβολική κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Κίνηση που συντάσσεται στην καθολική κινητοποίηση στην οποία και προχώρησαν σήμερα αγρότες από όλη την χώρα έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων εθνικές οδού και λιμάνια και μη λείποντας και τα επεισόδια στην Κομοτηνή όπου και βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .

Αυτή τη φορά, η κατάληψη σε τοπικό επιπεδο  γίνεται από αγρότες του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή και πάλι συνδικαλιστών της ΟΑΣΝΗ ενώ στον πλευρό των διαμαρτυρόμενων βρίσκονται και οινοποιοί. Μάλιστα να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ κατέθεσαν ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες του Ηρακλείου οι οποίοι και λόγων των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν είχαν την παρουσία συναδέλφων τους από άλλους νομούς της Κρήτης  

Αλλά και αύριο, στα γραφεία του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων θα πραγματοποιηθεί νέος αποκλεισμός, από τους αγρότες-μέλη Αγροτικών Συλλόγων που ανήκουν στη δύναμη της ΠΑΣΥ.

Εξάλλου, στις 4 Φεβρουαρίου, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους με τους άλλους διαδηλωτές, στην πλατεία Ελευθερίας, κατά του Ασφαλιστικού.

Η ΠΑΣΥ

Από την πλευρά της, η ΠΑΣΥ θα αποκλείσει τα γραφεία του ΟΓΑ αύριο Πέμπτη, ενώ σε νομαρχιακή σύσκεψη της Γραμματείας της, προχθές το βράδυ στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών, έγινε συγκέντρωση και συζήτηση αντιπροσώπων από τους Αγροτικούς Συλλόγους Αρχανών και Αστερουσίων, και Επιτροπές Αγώνα Αγροτών του νομού, καθώς και αρκετούς μικρομεσαίους αγρότες. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και αντιπροσωπία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Προτάθηκε σχέδιο κλιμάκωσης δράσης το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραιτη -Βάλια Μπούη-Χριστόφορος Παπαδάκης

Φωτογραφίες Νικος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News