Ειδήσεις

Παρών στο LoveRun και ο Μερούσης

Οι διοργανωτές του LoveRun Heraklion 2016 (δρόμος 5km) έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν! Βλέπετε μετά το "ναι" που απέσπασαν από την Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ουρανία Ρεμπούλη και ο μεγαλύτερος αθλητής (μαραθωνίου) των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και Χριστόφορος Μερούσης , αποφάσισε να έρθει στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου και να δηλώσει "παρών" στη διοργάνωση, η οποία πλέον όπως μπορείτε να αντιληφθείτε συγκεντρώνει την ελίτ των δρομέων της χώρας!

Ο Μερούσης αποδέχθηκε την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής και έτσι θα είναι το δεύτερο μέλος της Εθνικής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας, ο οποίος εντάσσει στο πρόγραμμα του τον αγώνα των 5.000 μέτρων που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του "LoveRun Heraklion 2016".

Ο Μερούσης μίλησε χθες στη "Νέα Κρήτη" και δεν έκρυψε τη χαρά του, δείχνοντας με πόση προθυμία αποδέχτηκε την πρόσκληση: "Είναι πολύ σημαντικό και για μένα που θα κατέβω σε μια τέτοια διοργάνωση. Πρόκειται για έναν αγώνα που γίνεται σε μια ιδιαίτερα μέρα και περνάει μηνύματα αλληλεγγύης ενώ φυσικά έχει ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Είναι χαρά μου επίσης που στο LoveRun Heraklion θα δω ξανά αθλητές-αθλήτριες που εκτιμώ ιδιαίτερα και πολύ σημαντικά ονόματα του αθλήματός μου από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ευχαριστώ πολύ τους διοργανωτές για την πρόσκληση. Είναι χαρά και τιμή μου"...

Ο Χιώτης Πρωταθλητής επί 3 έτη στο αγώνισμα του Μαραθωνίου  και μάλιστα στην απαιτητική κλασική διαδρομή των Αθηνών με καλύτερη επίδοση 2:21:22, πλέον λαμβάνει χαρακτηριστικά "ζωντανού θρύλου" στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων με κορωνίδα την απόσταση των 42.195 μέτρων. Η περυσινή επικράτηση του Μερούση στον Μαραθώνιο της Αθήνας είχε διπλή αξία, αφού έπειτα από 15 χρόνια για πρώτη φορά Έλληνας Δρομέας πέρασε πρώτος το νήμα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο μετά την απουσία των δρομέων από Αφρικανικές χώρες.

Ωστόσο η μεγαλύτερη επιτυχία για τον 34χρονο δρομέα ήρθε τον Δεκέμβριο όταν και η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ΙΑΑF αναθεωρώντας τα ολυμπιακά όρια του έδωσε το "εισιτήριο" για την Ολυμπιάδα του Ρίο με το προσωπικό ρεκόρ που πέτυχε την περασμένη Άνοιξη στον Μαραθώνιο του Αμβούργου με χρόνο 2:19:00. Το ρεκόρ του Χριστόφορου στo αγώνισμα των 5.000 μέτρων είναι 14:24:12.

 Η Οργανωτική Επιτροπή του LoveRun Ηeraklion 2016 με χθεσινή της ανακοίνωση "υπενθυμίζει ότι εγγραφές για το πρώτο μεγάλο δρομικό γεγονός της χρονιάς στην Κρήτη συνεχίζονται και όσοι ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα μπορούν να επισκεφτούν την επίσημη διαδικτυακή σελίδα της διοργάνωσης www.loverun.gr.

Σημεία εγγραφών σε κεντρικά καταστήματα και σημεία του Ηρακλείου θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες με χειρόγραφες αιτήσεις συμμετοχής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων". Η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών καταλήγει:

"Στο Ραντεβού της 14ης Φεβρουαρίου, ελίτ αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς, και άνθρωποι όλων των ηλικιών που αγαπούν το τρέξιμο και πάνω απ' όλα την υγεία τους, θα είναι όλοι εκεί! Γιατί αγαπάμε να τρέχουμε, αγαπάμε να προσφέρουμε, αγαπάμε το LoveRun Heraklion"!

Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια