default-image

Καταλήψεις και μπλόκα από τους αγρότες

Κρήτη
Καταλήψεις και μπλόκα από τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης, τα μέλη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών, όπως αποφάσισαν το βράδυ της Κυριακής, στη συνεδρίασή τους στην αίθουσα των ΚΑΠΗ Αρχανών.

Ταυτόχρονα, με μπλόκα σε όλη τη χώρα, θα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, για το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό και τα προβλήματα επιδοτήσεων και αποζημιώσεων που έχουν χτυπήσει "κόκκινο".

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Κρήτης θα αποκλείσουν τα γραφεία του ΟΓΑ, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα, με έμφαση στο Ασφαλιστικό. Πρόκειται για συνολική απόφαση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, που συνεδρίασε προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Την εβδομάδα αυτή, αναμένεται να βγουν και τα τρακτέρ της ΠΑΣΥ.

Στην πανελλήνια σύσκεψη που έγινε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη, αγρότες από όλη τη χώρα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, προερχόμενα από έντεκα μεγάλες αγροτικές οργανώσεις, δηλώσαν χαρακτηριστικά ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ηχηρή την παρουσία τους σε κομβικά σημεία της χώρας, στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοινώθηκε, σε πρώτη φάση θα στηθούν μπλόκα. Αλλά επιπλέον, αποφασίστηκε να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα πραγματοποιώντας δυναμική παρουσία με τρακτέρ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και την Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων εντάσσονται οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, Σύλλογοι Νέων Αγροτών, Επιτροπές Αγώνα (συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και ανεξάρτητοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.

Μαζική έξοδο των αγροτών στις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους ζήτησε δημόσια στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 12 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) Βαγγέλης Μπούτας, πλαισιωμένος από τα κορυφαία στελέχη της Ομοσπονδίας. Ο κ. Μπούτας αναφέρθηκε στην πιθανή ημερομηνία αγωνιστικής εξόδου των τρακτέρ της ΠΑΣΥ στην Εθνική Οδό λέγοντας πως θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εκείνες τις ημέρες.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News