Ειδήσεις

"Δε ξέρω αν μπορεί να αλλάξει το κόμμα ο Μητσοτάκης"

Αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε θέση να αλλάξει το συντηρητικό του κόμμα, ανέφερε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Σταύρος Θεοδώρακης.

«Η ΝΔ ευθύνεται, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για πολλά από τα δεινά της Ελληνικής κοινωνίας. Μπορεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάει όλα τα αρνητικά ρεκόρ αλλά αυτή η χώρα οικοδομήθηκε στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έχω λοιπόν αμφιβολίες αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αλλάξει το συντηρητικό του κόμμα» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, TV 100 ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις δύο δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι «είναι πολύ πρόωρο οποιοδήποτε ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα καθώς είναι πολύ μικρή η συσπείρωση των κομμάτων αυτή τη στιγμή.».

Σχετικά με τα σενάρια των συνεργασιών τόνισε ότι «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι νέα σχήματα αλλά νέες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε το βαθύ κομματικό κράτος, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων. Πρέπει τις 4-5 απόλυτες προτεραιότητες που έχουμε ως κίνημα να τις συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε με κάποιους και μετά να συζητήσουμε το οποιοδήποτε επόμενο βήμα».

Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά και μεταρρυθμίσεις

«Οι χαρακτηρισμοί Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά έχουν "τελειώσει". Αυτό αποδεικνύεται και από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως "κεντροαριστερός" ενώ όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν οι δυνάμεις της συντήρησης και οι δυνάμεις της μεταρρύθμισης. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού και η προοδευτική κοινωνία. Εμείς θα ενισχύσουμε τις όποιες μεταρρυθμιστικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη αλλά δεν ξεγελιόμαστε, δεν αλλάζει εύκολα η ΝΔ».

Ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση δεν έχει προτείνει ασφαλιστικό αλλά έχει κάποιες ιδέες για αυτό τις οποίες έχει δώσει προς έγκριση στην "καταραμένη", κατά την κυβέρνηση, τρόικα. Η συγκεκριμένη πρόταση βαδίζει στα κακά χνάρια του παρελθόντος καθώς επιβαρύνει πολύ τον κόσμο της εργασίας. Θεωρεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εισπράκτορες του κράτους καθώς θα δουλεύουν και θα εισπράττουν μόνο και μόνο για να πληρώνουν φόρους και εισφορές στα ταμεία. Δεν μπορεί αυτός που δουλεύει παραπάνω να θρέφει κι εκείνον που δεν δουλεύει. Πρέπει να εξορθολογιστεί το ασφαλιστικό. Δεν μπορεί ο κόσμος της εργασίας να σηκώνει όλο το φορτίο και αντί να επιβραβεύεται να τιμωρείται από το ασφαλιστικό».

Σκουριές

«Η συμπεριφορά της κυβέρνησης στην υπόθεση των Σκουριών είναι εξαιρετικά επιπόλαιη και ύποπτη. Η κυβέρνηση που λέει "ναι" σε όλα ψάχνει να βρει ένα εξιλαστήριο θύμα ώστε να πει "δεν έχω ξεπουληθεί στους Γάλλους και τους Γερμανούς και στις Σκουριές θα υποστηρίξω εκείνους που διαμαρτύρονται"».

Σχόλια