default-image

Ισοπαλία (2-2) για Ξάνθη και Ατρόμητο

Ποδόσφαιρο
Ισοπαλία (2-2) για Ξάνθη και Ατρόμητο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα παιχνίδι που όλα μπορούσαν να γίνουν, Ξάνθη και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι (2-2) στα Πηγάδια...

Από τη μία ο Ατρόμητος, χωρίς να είναι επικίνδυνος επιθετικά για ακόμα ένα παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές, χάρη στο «μαγικό» πόδι του Χαβιέρ Ούμπιντες που με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ και με ασίστ στον Λαζαρίδη από νέο φάουλ, χάρισε ουσιαστικά τους Περιστεριώτες δύο φορές το προβάδισμα.

Από την άλλη μεριά, η Skoda Ξάνθη παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο γκολ από το πουθενά, κατάφερε να φτάσει ισάριθμες στην ισοφάριση, ωστόσο δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ώστε να κατακτήσει ακόμα και το «τρίποντο» της νίκης.

Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος, Ξάνθη και Ατρόμητος παραμένουν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία με μόλις 18 βαθμούς.

Το ματς:

Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν πρώτα να διασφαλίσουν τα νώτα τους και έπειτα να επιβάλλουν το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο, κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την κατάσταση να μπορεί να χαρακτηριστεί και φυσιολογική ένεκα της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων.

Μετά το πρώτο 10λεπτο που ο Ατρόμητος προσπάθησε να αιφνιδιάσει, η Ξάνθη ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και στο 20’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Καπετάνος επιχείρησε το πλασέ, αλλά ο Γκορμπούνοφ κατάφερε να τον νικήσει απομακρύνοντας την μπάλα.

Οι Περιστεριώτες, μάλιστα, στάθηκαν και άτυχοι, αφού μόλις στο 27’ ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον τραυματία Λε Ταλέκ να δίνει τη θέση του στον Μπάλλα. Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, και χάρη στην κλάση του Χαβιέρ Ούμπιντες ο Ατρόμητος στο 34’ άνοιξε το σκορ, χάρη στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού.

Μέχρι τη λήξη του α’ μέρους η Ξάνθη προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά τόσο στο 42’ όσο και στο 45’ ο Νιέτο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκορμπούνοφ. Από την έναρξη του β’ μέρους, το γήπεδο ήταν σαν να είχε… γείρει προς την εστία του Λευκορώσου τερματοφύλακα του Ατρόμητου και το… μοιραίο για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα δεν άργησε, αφού στο 57’ η Ξάνθη κατάφερε να σκοράρει με τον Καπετάνο, όταν ο επιθετικός των Ακριτών έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά την εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο.

Παρ’ όλα αυτά, δύο λεπτά αργότερα με τον Ούμπιντες να παίζει σημαντικό ρόλο, ο Ατρόμητος ξαναπήρε το προβάδισμα, με τον Αργεντινό αυτή τη φορά να βρίσκει το κεφάλι του Λαζαρίδη από το φάουλ που εκτέλεσε και ο κεντρικός αμυντικός των φιλοξενούμενων «έγραψε» το 1-2.

Αυτό το γκολ ανάγκασε την Ξάνθη να βγει μαζικά στην επίθεση δημιουργώντας νέες ευκαιρίες στην εστία του Γκορμπούνοφ, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να κρατήσουν την μπάλα και να ελέγξουν τον ρυθμό. Σε μία από τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Ακρίτες και συγκεκριμένα στο 74’ από τη σέντρα του Τριάδη, ο Καπετάνος πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Νιέτο με διαγώνιο σουτ δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Γκορμπούνοφ.

Στο υπόλοιπο του ματς, η Ξάνθη είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο 75’ με δοκάρι του Μπρίτο (για αυτογκόλ) φτάνοντας την κατοχή στα επίπεδα του 65%, αλλά η επιπολαιότητα των παικτών της στην τελική προσπάθεια δεν την έφεραν σε θέση οδηγού στο σκορ με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο - Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Λισγάρας Γουάλας - Λουσέρο, Βασιλακάκης (80' Ερέα), Νιέτο, Ορφανίδης (64' Σκούρτης), Σολτάνι (71' Τριάδης) - Καπετάνος

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ – Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Κοντοές, Κούρος – Ουσέρο, Μπίτολο – Μπρίτο (89' Στόιτσεφ), Πίτου Γκαρσία (76' Γοδόι), Ναπολεόνι – Λε Ταλέκ (27’ Μπάλλας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News