Ειδήσεις

Σε σύσκεψη για το Ασφαλιστικό η ΕΛΜΕ Χανίων

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων και τις επιτροπές αγώνα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Χανίων, η οποία καλεί παράλληλα στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο το Σάββατο 16/1 στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την αποτροπή ψήφισης του Ασφαλιστικού.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων, που έγινε την Κυριακή 10/1/2016 (όλοι παρόντες), και ώρα 19:00, συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα εξής:

1. «Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, μετά την παραίτηση του Γ. Κυριακάκη. Στη θέση του μπήκε η Α. Ψαράκη, η οποία εκλέχτηκε ταμίας της ΕΛΜΕ μετά από τη σχετική ψηφοφορία (6 υπέρ, 1 λευκό).

2. Αποφάσισε τη συγκεκριμενοποίηση της απόφασης της Γ.Σ της ΕΛΜΕ (2/12/2015) για οικονομική ενίσχυση της πανελλαδικής κινητοποίησης στις 23-24 Γενάρη - καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, για ανοιχτά σύνορα, για να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.

3. Για την οργάνωση της μάχης αποτροπής ψήφισης του Ασφαλιστικού, που χαρακτηρίστηκε από όλους ως η μητέρα των μαχών, αποφασίστηκαν μια σειρά από δράσεις:

α. Καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη 14/1, στις 19:30, στο Εργατικό Κέντρο όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις επιτροπές αγώνα για το συντονισμό της δράσης μας.

β. Τα μέλη του Δ.Σ. και οι σύνδεσμοι με την ΕΛΜΕ προκαλούν συζητήσεις στους συλλόγους καθηγητών και ενημερώνουν.

γ. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης και καλούμε το Σάββατο 16/1 στη διοργάνωση παγκρήτιου συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο. Η μετάβαση στο Ηράκλειο θα γίνει δωρεάν με λεωφορεία που θα πληρώσει η ΑΔΕΔΥ. Παρακαλούμε να στέλνετε άμεσα mail συμμετοχής με το ονοματεπώνυμό σας στο elmechanion@gmail.com, ώστε να κλείσουμε έγκαιρα πούλμαν.

δ. Οργανώνουμε έκτακτη γεν. συνέλευση τη Δευτέρα 18/1 στις 18:00 στο 1ο Γυμνάσιο με αποκλειστικό θέμα το Ασφαλιστικό. Θα βγει σχετικό κείμενο-εισήγηση από το Δ.Σ. και θα σταλεί στα σχολεία και στον Τύπο.

ε. Προετοιμάζουμε και οργανώνουμε τη γενική απεργία που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ για την αποτροπή ψήφισης του νέου ασφαλιστικού.

4. Εγκρίθηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος ενάντια στην έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία, επειδή συμμετείχαν σε διαδήλωση στο Μιλάνο.

5. Ανατέθηκε σε ομάδες η προετοιμασία της εκδήλωσης προς τιμήν των αφυπηρετησάντων συναδέλφων και του χορού της ΕΛΜΕ.

Τα θέματα που δεν πρόλαβαν να συζητηθούν μεταφέρονται για την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει την Πέμπτη 21/1 στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ».

Σχόλια