Ειδήσεις

Ώρες αγωνίας για το 10χρονο από τον Άγιο Νικόλαο

Σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και αιμοδυναμικά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων "Αγία Σοφία" από το βράδυ του Σαββάτου ο 10χρονος από τον Άγιο Νικόλαο που υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού από το λαιμό και πάνω στην προσπάθειά του να ανάψει μια σόμπα πετρελαίου για να ζεσταθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, τους οποίους προβληματίζουν ιδιαίτερα τα εγκαύματα που έχει στο κεφάλι ο 10χρονος, τα επόμενα πέντε εικοσιτετράωρα θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Μία απροσεξία ήταν αρκετή για να βιώσει ο μικρός Σταμάτης από τον Άγιο Νικόλαο τον πύρινο εφιάλτη… Ήθελε μόνο να ζεσταθεί, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην προσπάθειά του να ανάψει τη σόμπα πετρελαίου του σπιτιού του στο χωριό Κρούστα με βενζίνη, ο 10χρονος τυλίχθηκε στις φλόγες. Η ανάφλεξη που δημιουργήθηκε ήταν αρκετή για να προκαλέσει εγκαύματα στο προσωπάκι και το λαιμό του μικρού παιδιού.

Ο 10χρονος υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, όπου και διασωληνώθηκε, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά του από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, λόγω και της κρισιμότητάς της υγείας του, με βαριά εγκαύματα και με σοβαρό, σύμφωνα με πληροφορίες, αναπνευστικό πρόβλημα.

Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά για την οικογένεια του μικρού Σταμάτη, ο οποίος ήταν πλέον διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με τους ιατρούς να δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο. Χωρίς ευτυχώς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, λίγο αργότερα, δόθηκε εντολή ο 10χρονος από τον Αγ. Νικόλαο να μεταφερθεί εσπευσμένα στην εξειδικευμένη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου "Αγία Σοφία".

Το απόγευμα του Σαββάτου στήθηκε αερογέφυρα ζωής για το 10χρονο αγόρι που με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Δραματικές οι στιγμές περνά η οικογένειά του, η οποία αδυνατεί να πιστέψει το "μαύρο" για τους ίδιους και το παιδί τους ξεκίνημα του έτους.

Οι προσευχές όλων να τον συντροφεύουν, ελπίζοντας πως λαμβάνοντας πλέον την εξειδικευμένη φροντίδα των γιατρών θα καταφέρει να βγει νικητής αφήνοντας πίσω του αυτή την δραματική περιπέτεια λίγες ώρες μετά την Πρωτοχρονιά.

Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια