default-image

Ουρές τα πιτσιρίκια στα ΕΛ.ΤΑ. για το γράμμα στον Αϊ Βασίλη

Κρήτη
Ουρές τα πιτσιρίκια στα ΕΛ.ΤΑ. για το γράμμα στον Αϊ Βασίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, τα παιδιά ελπίζουν και πιστεύουν σε αυτόν. Αυτό αποδεικνύεται από τα χιλιάδες γράμματα που στέλνονται με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη χρόνια τώρα τέτοια εποχή απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου.

Στον Άγιο Βασίλη, στο συμπαθητικό αυτόν χαμογελαστό κυριούλη με τα άσπρα γένια, την κόκκινη στολή και το σάκο με τα δώρα πιστεύουν και τα παιδιά του Ηρακλείου, που γεμίζουν καθημερινά το ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο, που έχει στηθεί στο κεντρικό κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην πλατεία Δασκαλογιάννη, στο Ηράκλειο, με την ένδειξη: «Εδώ γράμματα στον...», έχοντας αποτυπωμένη στην πρόσοψή του τη φιγούρα του Αϊ Βασίλη.

Όπως είπε ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Ηρακλείου Γιώργος Καλοχριστιανάκης, η επιθυμία των παιδιών να στείλουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη είναι μεγάλη, οπότε και για το λόγο αυτό το ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο με παραλήπτη τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών δέχεται γράμματα έναν ολόκληρο μήνα, με τις αποστολές να ξεκινούν πολύ καιρό πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, παρά το ότι το διαδίκτυο και η τεχνολογία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, έχοντας γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας ακόμα και των πολύ μικρών σε ηλικία παιδιών, αυτά συνεχίζουν να τιμούν την παράδοση αποτυπώνοντας σε χρωματιστά χαρτιά, διακοσμημένα πολλές φορές και με δικές τους ζωγραφιές και πινελιές, λίστες δώρων με τις επιθυμίες αλλά και τις ευχές τους στον Άγιο Βασίλη, περιγράφοντας παράλληλα την αγάπη και το σεβασμό που τρέφουν στο πρόσωπό του.

Του τονίζουν πόσο καλά παιδιά ήταν όλη τη χρονιά, λόγος που τα κάνει να πιστεύουν ότι αξίζουν ένα δώρο από τον ίδιο, ενώ δεν ξεχνούν να του ζητήσουν να έχει καλά τα παιδιά όλου του κόσμου.

«Το γραμματοκιβώτιο για τον Άγιο Βασίλη γεμίζει με περίπου 100 γράμματα τη μέρα. Βέβαια, δεν έρχονται μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις παιδιών, αλλά και σχολεία. Μαθητές αρκετών δημοτικών σχολείων, πριν κλείσουν για τις γιορτές, επισκέφθηκαν το κατάστημά μας και με το χαμόγελο, αλλά και την προσμονή ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, έστειλαν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, ελπίζοντας ότι θα το λάβει», μας λέει ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. Ηρακλείου, Γιώργος Καλοχριστιανάκης.

Ο Άγιος Βασίλης απαντά και στέλνει και δώρο

Όμως, η αποστολή στον Άγιο Βασίλη δε σταματάει εκεί... Τα παιδιά που του έστειλαν γράμμα περιμένει μια ευχάριστη έκπληξη. Η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ., όπως μας λέει ο κ. Καλοχριστιανάκης, φροντίζει ώστε να λάβουν απάντηση ότι πράγματι το γράμμα τους έφτασε στα χέρια του γλυκού, παχουλού Αγίου που αγαπά και ανταμείβει όλα εκείνα τα παιδιά που ήταν φρόνιμα τη χρονιά που πέρασε. Απάντηση η οποία συνοδεύεται με πολλά δώρα, χαρίζοντας έτσι την ελπίδα και την ευτυχία στα παιδιά...

«Όταν στο γράμμα υπάρχουν τα στοιχεία του αποστολέα, η Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων αναλαμβάνει να στείλει απάντηση και δώρο στο κάθε παιδί, το οποίο, μετά από αυτό, φυσικά ενθουσιάζεται», πρόσθεσε ο κ. Καλοχριστιανάκης, υπογραμμίζοντας πως συνολικά αυτό το μήνα, στο ειδικό αυτό γραμματοκιβώτιο έξω από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο κέντρο του Ηρακλείου, οι αποστολές στον Άγιο Βασίλη ξεπερνούν τα 700 γράμματα!

Για όσους πάντως δεν έχουν ακόμα στείλει γράμμα στον Άγιο Βασίλη - και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μικρά παιδιά, αλλά και στους μεγάλους που νιώθουν ακόμα παιδιά - την ευκαιρία να το πράξουν δίνουν τα ΕΛ.ΤΑ. και το επόμενο διάστημα, αφού το ειδικό γραμματοκιβώτιο για τον Άγιο Βασίλη θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και τα Φώτα. Σημειώνεται μάλιστα ότι η αποστολή στον Άγιο Βασίλη γίνεται χωρίς γραμματόσημο... Μόνο τη διεύθυνση του αποστολέα για να λάβει την πολυπόθητη απάντηση!

Έχουν ακόμα πέραση οι ευχετήριες κάρτες

Αν τώρα κανείς αναρωτιέται για το αν ο κόσμος συνεχίζει να τιμά τον παραδοσιακό τρόπο αποστολής ευχετήριων καρτών μέσω ΕΛ.ΤΑ., η απάντηση είναι "ναι". Και αυτό γιατί, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, που σου επιτρέπει να ευχηθείς εύκολα και γρήγορα μέσω e-mail ή ενός απλού SMS, συνεχίζουν να υπάρχουν και εκείνοι που θα διαθέσουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να επιλέξουν, όπως συνηθιζόταν παλιά, την κάρτα, γράφοντας με μελάνι τις ευχές για τη νέα χρονιά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, και να τη στείλουν όπου και αν αυτά βρίσκονται, εντός ή εκτός Ελλάδας, τιμώντας έτσι την παλιά παράδοση.

Συγκεκριμένα, όπως μας είπε ο κ. Καλοχριστιανάκης, «δεν έχει αλλοτριωθεί εντελώς η επικοινωνία των ανθρώπων, αφού κάθε τέτοια εποχή γίνεται αποστολή ευχετήριων καρτών τόσο από απλούς πολίτες όσο και από τις εταιρείες, που είναι πελάτες μας, σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες τους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και αυτό είναι παρήγορο».

Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News