Ειδήσεις

Στη φάκα σπείρα Αλβανών χρυσοδάκτυλων

Έπιασε τόπο η πολύμηνη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου για τους δράστες σωρείας κλοπών και διαρρήξεων που σημειώθηκαν στην περιοχή τους προηγούμενους μήνες.

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας κατάφεραν να εξιχνιάσουν 15 υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων με πρωταγωνιστές τα μέλη σπείρας νεαρών Αλβανών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο ανήλικοι.

Πρόκειται για ένα 18χρονο ο οποίος συνελήφθη, ένα 19χρονο, ένα άτομο αγνώστου ηλικίας και δύο ακόμη 17χρονους, οι οποίοι δε συνελήφθησαν, καθώς δεν υπήρχε αυτόφωρο.

Ο 18χρονος συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ σε βάρος του 19χρονου και του αγνώστου ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία και για παραβάσεις ναρκωτικών ουσιών που βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Ειδικότερα, από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και εμπεριστατωμένη προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες του 18χρονου και του ενός 17χρονου.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα ηλεκτρονικά αντικείμενα όπως φωτογραφικές μηχανές, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, καθώς και ρόπαλο μήκους 82 εκ.

Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κενά μεταλλικά κυτία (safe box) και δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 57 εκ.

Οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν προβεί στην τέλεση 15 περιπτώσεων κλοπών-διαρρήξεων, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ, κοσμήματα των οποίων η αξία υπερβαίνει τις 6.000 ευρώ, διάφορα αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, φωτογραφικές μηχανές και είδη ένδυσης) συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 7.000 ευρώ, έξι δίκυκλα μοτοποδήλατα-μοτοσυκλέτες και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια