Ειδήσεις

Στ. Βοργιάς: Η ύφεση φέρνει φτώχεια και κοινωνική αναταραχή

Την αύξηση των εισφορών ή, εναλλακτικά, την επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης, θα προτείνει η κυβέρνηση στους θεσμούς στις 8 Ιανουαρίου ως «ισοδύναμα» για να μην περικοπούν περαιτέρω οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Αυτά είναι τα δύο σενάρια για την εξοικονόμηση από 483 εκατ. ευρώ έως 665 εκατ. ευρώ (αν συνυπολογιστούν οι συντάξεις του Δημοσίου) που, σύμφωνα με το 3ο Μνημόνιο, πρέπει να «αντληθούν» το 2016 μέσα από τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι ψεύδεται σε ό,τι αφορά στις περικοπές των συντάξεων, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι ήδη η κυβέρνηση ενέγραψε στον προϋπολογισμό περικοπές συντάξεων 1,7 δισ. ευρώ και δεσμεύτηκε για περικοπές που συνολικά φτάνουν τα 3,2 δισ. ευρώ.

«Πάει πολύ να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των συντάξεων», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά Κατρούγκαλου, Πετρόπουλου και Χουλιαράκη.

Φοβισμένοι, την ίδια ώρα, οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση του "Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016" της εταιρείας "Interview" για το 2016 και το μέλλον των παιδιών του.

«Αν δεν αλλάξουν πολιτική στην Ευρώπη η ύφεση θα συνεχιστεί. Τα μέτρα που υιοθετούν φέρνουν προβλήματα διαβίωσης. Φυσική συνέπεια θα είναι η διατάραξη της κοινωνικής συνοχής», είναι η εκτίμηση του προέδρου του ΕΚΗ Στέλιου Βοργιά στο Ράδιο 9,84.

Σχόλια