Ειδήσεις

Συνάντηση Θεόδωρου Β' με τον Κόπτη προκαθήμενο στο Κάιρο

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β' χοροστάτησε ανήμερα των Χριστουγέννων κατά τον Όρθρο και προηξήρχε της χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, και Πηλουσίου κ. Νήφωνος, καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Στη λατρευτική σύναξη συμμετείχαν πλήθος πιστών Ελλήνων, Κυπρίων, Αιγυπτίων, Ρώσων και άλλων χριστιανών από ορθόδοξες χώρες, ενώ για πρώτη φορά προσήλθαν να ευχηθούν στον Αλεξανδρινό προκαθήμενο τόσοι πολλοί επίσημοι από όλες τις αιγυπτιακές Αρχές. Τον πρόεδρο της Αιγύπτου εκπροσώπησε ο σύμβουλός του κ. Hossam Zaatar, το υπουργείο Εσωτερικών εκπροσωπήθηκε από το στρατηγό κ. Tarek el Gamil, ενώ τον κυβερνήτη του Κα?ρου εκπροσώπησε ο σύμβουλός του κ. Aiman Taha.

Επίσης, παρέστησαν η γενική πρόξενος της Ελλάδος στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο πρόξενος της Κύπρου κ. Άγγελος Λένος, οι πρόεδροι της Ελληνικής και Αραβοφώνου Κοινότητος καθώς και λοιπών φορέων και συλλόγων.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουρίας, προσήλθε στον Πατριαρχικό Ναό ο Πατριάρχης των Κοπτών κ. Twandros Β', ο οποίος κατά τα ειωθότα ευχήθηκε στο Μακαριότατο επ' ευκαιρία της δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος καλωσόρισε θερμά τον προκαθήμενο της Κοπτικής Εκκλησίας, ενώ ο δεύτερος μίλησε με επαινετικά λόγια για το ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και τον προκαθήμενο αυτού. Η συνάντηση των δύο Πατριαρχών ολοκληρώθηκε με ευχές για την ειρήνη και την αγάπη στον κόσμο, καθώς και την ανταλλαγή δώρων.

Σήμερα Σάββατο ο Πατριάρχης Θεόδωρος λειτούργησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως της Ι. Μητροπόλεως Μέμφιδος, όπου κάθε χρόνο εορτάζεται το εορτολογικό γεγονός της φυγής στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογένειας σύμφωνα με τον Ευαγγελιστή Ματθαίον.

Σχόλια