Ειδήσεις

Συναντήσεις για ουσιαστική αναδιάρθρωση υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Έπειτα από την απόφαση που έλαβαν οι Αξιωματικοί ΕΛ.ΑΣ. της Κρήτης, μέσω της έκτακτης Γενική Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/12/2015, η οποία αποτυπώθηκε στο εκδοθέν ψήφισμα, το Δ.Σ. της Ένωσής μας ξεκίνησε σειρά συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς του νησιού, με θέμα συζήτησης την Αναδιοργάνωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης.

Προς τούτο, την Τετάρτη 16-12-2015 αντιπροσωπεία της Ένωσης επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη ενώ ακολούθησε συνάντηση με δημάρχους του νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα με τους δημάρχους Δ. Αρχανών - Αστερουσίων κ. Μανόλη Κοκοσάλη, του Δ. Μινώα Πεδιάδος κ. Ζαχαρία Καλογεράκη, του Δ. Βιάννου κ. Μπαριτάκη Παύλο, του Δ. Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη, καθώς επίσης την περιφερειακή σύμβουλο κ. Ευχαριστία Κουτεντάκη και εκπροσώπους των Δήμων Μαλεβιζίου, Γόρτυνας και Φαιστού.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν να ερμηνευθούν-αποσαφηνισθούν οι προτεινόμενες δομές λειτουργίας του υπό διαβούλευση σχεδίου Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Κρήτης, να συγκριθούν αυτές τόσο με την υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας, όσο και με την πρόταση που έχει εκπονήσει και έχει καταθέσει στη φυσική και πολιτική μας ηγεσία η Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας.

«Κατά τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαμε, υπερθεματίσαμε την κρισιμότητα αλλά και τις απορρέουσες ωφέλειες στην τοπική κοινωνία και τους πολίτες από την πραγμάτωση ενός σχεδίου ορθολογικής ανασύστασης και ανακατανομής των αστυνομικών υπηρεσιών και του αστυνομικού προσωπικού», αναφέρουν οι αξιωματικοί σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας για πολλοστή φορά ό,τι «μια επιδερμική μεταρρύθμιση των δομών όχι μόνο θα δεν βελτιώσει την παρούσα κατάσταση αλλά ενδεχομένως να δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη».

Σημειώνεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, έχουν προγραμματιστεί από την Ένωσή συναντήσεις με τοπικούς φορείς (βουλευτές και δημάρχους) όλων των Νομών του Νησιού, καθώς και με τη φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, υλοποιώντας τοιουτοτρόπως τις αποφάσεις των Αξιωματικών του Νησιού, ύστερα από τις εργασίες της προαναφερθείσας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης.

Σχόλια