Ειδήσεις

Στη φάκα δύο άνδρες που είχαν ρημάξει εκκλησίες στα Χανιά

Οι δύο Αλβανοί είχαν "ρημάξει" τα παγκάρια των εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, βάζοντας στο στόχαστρο απομονωμένα εκκλησάκια και κλέβοντας... ό,τι έβρισκαν.

Ωστόσο οι αστυνομικές Αρχές των Χανίων κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες και σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία, ενώ αναζητείται και ένας τρίτος - επίσης αλλοδαπός - για την ίδια υπόθεση!

Οι δύο άνδρες έχουν ηλικία 26 και 37 ετών και η σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία τους προσάπτει την κατηγορία των «διακεκριμένων κλοπών».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, «στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη ανωτέρω περιοχή και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση-αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.

Συγκεκριμένα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει, κατά το χρονικό διάστημα από 05.04.2015 έως 07.12.2015, κλοπές σε απομακρυσμένους Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του νομού Χανίων, αφαιρώντας από αυτούς το χρηματικό ποσό των 2.040 ευρώ, καθώς και μουσειακά εκθέματα και παραδοσιακά αντικείμενα απροσδιόριστης χρηματικής αξίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια