Ειδήσεις

Ισπανικό ενδιαφέρον για το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι

Το ενδιαφέρον και Ισπανών επενδυτών γύρω από την πορεία και την εξέλιξη του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι διαφάνηκε μέσα από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, με τον εμπορικό ακόλουθο της ισπανικής πρεσβείας στην Ελλάδα, Jorge Andreu, παρουσία μελών της δημοτικής Αρχής.

Στα πλαίσια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, η συζήτηση εστιάστηκε γύρω από το πλαίσιο υλοποίησης του έργου, ενώ ο κ. Jorge Andreu εξέφρασε το ενδιαφέρον του γύρω από την πορεία εξέλιξης του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, αλλά και τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και της δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές υπάρχουν και ισπανικές εταιρείες.

Ανοιχτή πρόσκληση δέχτηκε επίσης ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης ώστε να παραβρεθεί στη συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα, όταν οι εκπρόσωποι των ισπανικών εταιρειών θα προγραμματίσουν συνάντηση για την ενημέρωσή τους.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα που αφορούν τα τοπικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, την ανάδειξή τους και τις προοπτικές προώθησης αυτών στην ισπανική αγορά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τον Ισπανό διπλωμάτη συνόδευε ο επίτιμος πρόξενος Ισπανίας στην Κρήτη κ. Μηνάς Μελισσείδης.

Σχόλια