Ειδήσεις

Ηράκλειο: Τάξη και καθαριότητα ενόψει Χριστουγέννων

Επιχειρησιακό σχέδιο για την ομαλή λειτουργία της πόλης του Ηρακλείου κατά την εορταστική περίοδο καταρτίζουν ο Δήμος Ηρακλείου και οι αστυνομικές Αρχές. Όπως αποφασίστηκε, θα περιλαμβάνει αφενός ένταση της αστυνόμευσης από μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της ΕΛ.ΑΣ. και αφετέρου συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων από τα κεντρικά σημεία.

Τάξη και καθαριότητα αποτελούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις για βελτίωση της εικόνας της πόλης ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, καθώς η κίνηση παρουσιάζεται πλέον καθημερινά και πιο αυξημένη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων και της Τροχαίας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μ. Παττακός και ο εντεταλμένος σύμβουλος αρμόδιος για τα καταστήματα κ. Μ. Χαιρέτης.

Επιτήρηση

Όπως συμφωνήθηκε, ο σχεδιασμός θα εφαρμοστεί άμεσα, ώστε κλιμάκια της Αστυνομίας και της Δημοτικής να επιτηρούν την κίνηση, να ενημερωθούν οι καταστηματάρχες για την ακριβή ώρα διέλευσης των απορριμματοφόρων, ώστε να φροντίζουν να βγάζουν τα απορρίμματά τους στα σημεία που έχουν οριστεί μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ παράλληλα, όπως τονίστηκε, θα πυκνώσουν τα συνεργεία οδοκαθαρισμού στο ιστορικό κέντρο.

«Η Αστυνομία σε μικτό κλιμάκιο μαζί και με τη Δημοτική Αστυνομία θα επιτηρεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας την κίνηση. Πιστεύω ότι φέτος έχουμε μια πιο βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι», τόνισε λίγο μετά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

«Θέλουμε οι δημότες να κατεβαίνουν στο κέντρο της πόλης μας και να βρίσκουν ένα Ηράκλειο καθαρό, και με όσο το δυνατόν λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο. Πρέπει όμως από την πλευρά τους και οι καταστηματάρχες να προσέχουν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να δουν και να ακούσουν τις προτροπές της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να βγάζουν συγκεκριμένες ώρες τα απορρίμματά τους. Εμείς πάντως θα πυκνώσουμε τα δρομολόγιά μας», είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Ρασούλης.

Σχόλια