Ειδήσεις

Αποκάλυψη: Το λάδι "Κνωσός" επιστρέφει στα ράφια

Το λάδι ''ΚΝΩΣΟΣ'' επιστρέφει ξανά στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπως αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε δύο ιδιώτες επιχειρηματίες και στην ΕΑΣΗ για να επαναλειτουργήσει το τυποποιητήριο της Ένωσης στις εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να δώσει την καλύτερη δυνατή τιμή αγοράς ελαιολάδου η ΕΑΣΗ, η οποία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αποφασίστηκε στα 3 ευρώ και μάλιστα τις μετρητοίς.

Υπό αυτό το πρίσμα και με βελτιωμένη τη τιμή παραγωγού, η οποία είχε κατρακυλήσεις ακόμη και στα 2,70 ευρω ,άμεσα, ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να ανοίξει το τυποποιητήριο της Ένωσης, όπως φαίνεται, με τους γνωστούς στην τοπική κοινωνία, επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τη συμφωνία να μην σχετίζονται με τον κλάδο του ελαιολάδου, αλλά με τον κλάδο της οικοδομής και των ξύλινων κατασκευών. Τα τελευταία νομικά ζητήματα κλείνουν και όλα είναι έτοιμα για αυτό το μεγάλο βήμα, μετά από χρόνια απουσίας του τυποποιητηρίου.

Το τυποποιητήριο της ΕΑΣΗ απουσίαζε τα τελευταία χρόνια, καθώς η Ένωση αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Τώρα όμως, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκαν τα κεφάλαια και απλά μένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Στις  εξελίξεις αυτές οδηγήθηκε η ΕΑΣΗ μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες του προέδρου της Ένωσης, Ανδρέα Στράτακη, που έδινε μάχες το τελευταίο διάστημα να πείσει επιχειρηματίες να συμπράξουν και να συνασπιστούν με την Ένωση για να δοθεί το πράσινο φως και να ανάψουν οι μηχανές του τυποποιητηρίου. Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνεται και από την ανακοίνωση της τιμής παραγωγού πρόκειται για μια εξέλιξη που ήδη έδωσε ώθηση προς τα πάνω και στην αξία  του ελαιολάδου, καθώς η ΕΑΣΗ θα πάρει ακόμα περισσότερες ποσότητες ελαιολάδου, τονώνοντας με αυτό τον τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια