default-image

Πρωινό σε 450 άπορους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου

Κρήτη
Πρωινό σε 450 άπορους μαθητές του Δήμου Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο μαθητές να πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον επιχειρηματικό κόσμο να αγκαλιάζει τα παιδιά οικογενειών που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Τετρακόσια πενήντα πρωινά για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξασφάλισε η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα, η οποία θα καλύπτει δωρεάν τα 100 πρωινά των μαθητών, τα οποία θα είναι σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και για όλο το σχολικό έτος.

Για δεύτερη χρονιά, η εταιρεία "Γρηγόρης Μικρογεύματα" στηρίζει μαθητές των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, προσφέροντας δωρεάν 12.500 κουπόνια για πρωινό, μέχρι και τη λήξη της σχολικής χρονιάς, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από πέρυσι.

Η εταιρεία έδωσε και φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρωινό των μαθητών, επιλέγοντας ότι πιο υγιεινό και προσεγμένο για την υγιεινή διατροφή τους.

Οι επιλογές είναι:

Τοστ με γαλοπούλα και τυρί

Τυρόπιτα

Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Ενώ οι μαθητές θα λαμβάνουν ένα

μπουκαλάκι νερό ή πορτοκαλάδα (amita)

Πέρυσι, οι μαθητές που εξασφάλιζαν πρωινό δεν ξεπερνούσαν τους διακόσιους, ενώ φέτος αγγίζουν τους 450 και με τη προσπάθεια να εντείνεται για την ανακούφιση περισσότερων μαθητών.

Όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια παροχής πρωινού στους μαθητές της πόλης, μπορούν να απευθύνονται στον δήμο Ηρακλείου.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News