Ειδήσεις

Λιποθύμησε μία δικαστής στην δίκη της κρητικής "μαφίας"

Με απρόοπτα ξεκίνησε η δική για τη νέα μαφία των ναρκωτικών καθώς το δικαστήριο αναγκάστηκε να αλλάξει σύνθεση. Μια δικαστής έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε παρακείμενο ιατρικό κέντρο για τις πρώτες βοήθειες.

Αφού αντικαταστάθηκε η δική ξεκίνησε με το διαχωρισμό των 120 κατηγορουμένων. Όπως αποφασίστηκε στο εδώλιο παραμένουν οι 25 ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το μονομελές πλημμελειοδικείο για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση

Πρόκειται για την  υπόθεση των δύο σπειρών που δραστηριοποιούνταν στο Ηράκλειο με "ειδίκευση" στη διακίνηση ναρκωτικών και την τοκογλυφία, οι οποίες εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. το καλοκαίρι του 2014.  

Στις 8 Ιουλίου του 2014, η Αστυνομία, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών, προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις, φέρνοντας έτσι στο φως της δημοσιότητας τη δράση των δύο οργανώσεων, οι οποίες απαρτίζονταν από άτομα νεαρής ηλικίας. Έξι από αυτά παραμένουν προφυλακισμένα μέχρι σήμερα: Οι πέντε είναι προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου κι ο ένας εξ αυτών βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης ανηλίκων Αυλώνα.

Η σπείρα  

Η σπείρα που δραστηριοποιούνταν στην τοκογλυφία, δανείζοντας εκατοντάδες ευρώ με επιτόκιο που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούσε το 1.000%, αποτελούνταν από τρία άτομα. Αρχηγός φέρεται να ήταν ένας νεαρός Ηρακλειώτης. Δεύτερος στην ιεραρχία ήταν ένας επίσης νεαρός ντόπιος, ο οποίος - μαζί με τον "αρχηγό" - φέρεται να διέθετε τα χρηματικά ποσά που προορίζονταν για δανεισμό. Ο τρίτος της παρέας είχε - σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ. - ρόλο διαμεσολαβητή (έφερνε σε επαφή τα υποψήφια θύματα με την οργάνωση) και ταμία. Και οι τρεις διώκονται για κακουργηματικές πράξεις περί εγκληματικής οργάνωσης και τοκογλυφίας.

Ο "αρχηγός"

Ο φερόμενος ως "αρχηγός" των τοκογλύφων συμμετείχε, ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και σε άλλες έκνομες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, από το Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το Μάιο του 2014 φέρεται να είχε πουλήσει σε διάφορους νεαρούς δεκάδες ποσότητες κοκαΐνης. Η διακίνηση φέρεται ότι γινόταν από κοινού με έναν ακόμη ντόπιο. Αμφότεροι παραμένουν προφυλακισμένοι από το Μάιο του 2014.


Κοκαΐνη και χασίς

Ο βασικός "πυρήνας" της σπείρας των ναρκωτικών αποτελούνταν - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- από τέσσερα άτομα: Δύο νεαρούς Έλληνες - εκ των οποίων ο ένας φέρεται ως ο "εγκέφαλος" της οργάνωσης - οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι μέχρι σήμερα, και δυο Αλβανούς. Στην περιφέρεια της οργάνωσης φέρονται να δρούσαν δύο ακόμη άτομα: Ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός. Από τους δυο κατηγορούμενους, ο πρώτος είναι προφυλακισμένος, καθώς κατηγορείται ότι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών είχε πουλήσει δεκάδες δόσεις κοκαΐνης και κάνναβης.

Σχόλια