Ειδήσεις

Τρομο-υστερία: που θα χτυπήσει σήμερα το ISIS;

Στον ρυθμό της... τρομο-υστερίας "χορεύει" η Ευρώπη αλλά και ο κόσμος ολόκληρος, καθώς όλοι αναμένουν νέα χτυπήματα από τους ισλαμιστές τρομοκράτες του ISIS.

Οι Βρυξέλλες από το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται σε συναγερμό έχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες για μεγάλο χτύπημα ανάλογο με αυτό που έγινε στο Παρίσι πριν περίπου μία εβδομάδα.

Για τον λόγο αυτό στους δρόμους της πόλης κινούνται στρατιωτικά οχήματα, ενώ σε κάθε δρόμο υπάρχουν ένοπλοι άνδρες του Στρατού και της Αστυνομίας, την ώρα που βρίσκονται άπαντες στο κυνήγι του καταζητούμενου Αμντεσλάμ Σαλάχ, του μοναδικού επιζώντας από τους τζιχαντιστές-τρομοκράτες του Παρισιού. Μάλιστα, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου έκλεισαν όλα τα καφέ και εστιατόρια της βελγικής πρωτεύουσας.

Ωστόσο, ο συναγερμός τις τελευταίες ώρες έχει επεκταθεί σε όλο τον πλανήτη. Και αυτό διότι σε ανακοίνωσή της η μυστική οργάνωση «Anonymous» αναφέρει ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει για την Κυριακή μία «Παγκόσμια Ημέρα Τρόμου».

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μέχρι και 8 επιθέσεις σήμερα Κυριακή!

Η Γαλλία, η Αμερική, η Ινδονησία, η Ιταλία και ο Λίβανος φέρονται να είναι οι κύριοι στόχοι τους σύμφωνα με ποστ στο Twitter που έχουν το hashtag #22Daesh #OpParis.

Ανάμεσα στους στόχους είναι οι αγώνες αμερικάνικής επαγγελματικής πυγμαχίας (WWE) που έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή στην  Philips Arena στην Ατλάντα που συγκεντρώνουν πάντα χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Anonymous έχουν ήδη ενημερώσει για αυτό το χτύπημα και το FBI.

Τα πλοία στην Μάγχη στόχος του Ισλαμικού Κράτους;

Ο τρόμος για το νέο χτύπημα του ISIS πάντως έχει και συγκεκριμένο σενάριο. Πέραν των όσων ισχυρίστηκαν οι Anonymous, η Telegraph τονίζει ότι υπάρχουν φόβοι για την θάλασσα της Μάγχης που χωρίζει την ηπειρωτική Ευρώπη από την Μεγάλη Βρετανία και που, διαμέσου του πορθμού του Καλαί, ενώνει τη Βόρεια θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στην Βρετανία θεωρούν ότι τα πλοία που κινούνται στην Μάγχη είναι στόχος, όπως και το παλάτι του Γουέστμίνστερ. Για τα πλοία τονίστηκε ότι η ασφάλεια τους είναι ανησυχητική και θεωρούν αδύναμικο κρίκο τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Σχόλια