Ειδήσεις

Οικονομική "ανάσα" για υπερχρεωμένο δανειολήπτη

Οικονομική "ανάσα" έδωσε σε στρατιωτικό του ναυτικού το Ειρηνοδικείο Χανίων, με την ημερομηνία 5/11/2015 Προσωρινή Διαταγή του.

Το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του για ρύθμιση των οφειλών του, έναντι τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών, με συνολικό ποσό χρέους προς αυτές 89.099,11 ευρώ, σώζοντας όλα του τα περιουσιακά στοιχεία.

Ειδικότερα, ο εν λόγω δανειολήπτης είναι έγγαμος, πατέρας ενός τέκνου με σύζυγο άνεργη.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο εν λόγω δανειολήπτης είναι μέλος της, πρόκειται για δανειολήπτη 38 ετών, του οποίου μειώθηκε ο μισθός του με τους νόμους των μνημονίων και γενικότερα ένιωσε οικονομική ασφυξία έναντι των δανειακών του υποχρεώσεων.

Εισοδήματα που ο ίδιος διαθέτει: 1.215 ευρώ, από την εργασία του (μισθός).

Περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει: Διαμέρισμα δυάρι, 100% κυριότητας δικής του.

Ειδικότερα το Ειρηνοδικείο Χανίων, αφού μελέτησε το φάκελο της δικογραφίας, τα έγγραφα που προσκόμισε ο πληρεξούσια δικηγόρος του αιτούντος, σε συνδυασμό με όσα εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων, εξέδωσε την ημερ.15/11/2015, Προσωρινή Διαταγή, όπου ορίζεται:

α) Δέχεται την αίτηση χορήγησης Προσωρινής Διαταγής.

β) Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του αιτούντος.

γ) Διατάσσει τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του αιτούντος  και της περιουσίας κινητής και ακίνητης στην οποία περιλαμβάνεται και η κύρια κατοικία που περιγράφεται στην αίτηση, έως τη συζήτηση της κρινόμενης αίτησης που η συζήτηση της οποίας ορίσθηκε στις 10/02 /2017.

δ) Ορίζει, για την ικανοποίηση των τραπεζών, την καταβολή από τον αιτούντα, 200 ευρώ μηνιαίως, που θα καταβάλλεται από την πρώτη ημέρα του πρώτου μήνα, μετά τη δημοσίευση της Προσωρινής Διαταγής.

ε) Ο χρόνος της περιόδου χάριτος και το ποσό που απαιτείται για την εξαίρεση της κυρίας κατοικίας του αιτούντος από την εκποίηση είναι ζητήματα που θα κριθούν με την οριστική απόφαση, ενόψει του σύντομου χρόνου εκδίκασης της αίτησης (10-2-2017).

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία της εργάσιμες μέρες και ώρες, στην Δ/νση:

α) Πλατ. 1866 αρ. 2 Χανιά.

β) Λακέρδας 11 Ιεράπετρα, να επικοινωνήσουν μαζί τους στα τηλέφωνα-φαξ: 28210/923.06 - Φαξ: 28210/862.45 Χανιά και τηλέφωνο φαξ 28420/201.40 Ιεράπετρα.

e-mail:epkxan@gmail.com

Σχόλια