default-image

Αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη (video)

Ελλάδα
Αναβλήθηκε η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον ερχόμενο Ιούνιο αναβλήθηκε τελικά η εκδίκαση της υπόθεσης του εκπρόσωπου Τύπου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα (18/11) για τις απειλές και τις προσβολές που είχε εξαπολύσει κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στο περιθώριο εκδήλωσης του κόμματός του στη Χερσόνησο, το Νοέμβριο του 2012.

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής έδωσε κανονικά το "παρών" στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο η δίκη πήρε αναβολή λόγω "παρέλευσης ωραρίου" για τις 16 Ιουνίου.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_hyboxjjk/

Πάντα δίπλα στην Αστυνομία

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, οπότε και έγινε γνωστό ότι η δίκη δεν θα γίνει, ο Ηλίας Κασιδιάρης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για άδικη αντιμετώπιση του ίδιου και του κόμματός του, κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι δεν προβάλλουν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ αναφερόμενος στα προ τριών ετών γεγονότα στη Χερσόνησο, έκανε λόγο για "παρεξήγηση".

«Ήθελα να γίνει η δίκη, προκειμένου να λυθεί η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε τότε με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.», δήλωσε αρχικά ο Κασιδιάρης, για να προσθέσει ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Αστυνομίας.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι ασχολούνται με τη Χρυσή Αυγή μόνο όταν μέλη της βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, κάτι που όπως είπε «δεν είναι δίκαιο. Οι θέσεις της χρυσής αυγής για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό, όπως είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας και η λαθρομετανάστευση, δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πρωτοφανή μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ.

Από νωρίς το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προχωρήσει στη λήψη πρωτοφανών για τα τοπικά δεδομένα μέτρα ασφαλείας. Δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα κι έξω από τα Δικαστήρια για την αποφυγή απρόοπτων καταστάσεων, ενώ από την ώρα που Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο, ο οποιοσδήποτε ήθελε να εισέλθει στα δικαστήρια έπρεπε να περάσει από εξονυχιστικό έλεγχο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εάν έβγαινες από το κτίριο και ήθελες να ξαναμπείς, έπρεπε να περάσεις και πάλι από σωματικό έλεγχο.

Ισχυρότατη ήταν η αστυνομική δύναμη και εντός του ακροατηρίου του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, στο ισόγειο των δικαστηρίων: Με το που έγινε γνωστή η αναβολή της υπόθεσης, αστυνομικοί σχημάτισαν με τα σώματά τους "διάδρομο", προκειμένου να αποχωρήσει με ασφάλεια το στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News