Ειδήσεις

Συνάντηση για την κατασκευή ενός νέου σχολείου στον Καρτερό

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε με βουλευτές του ν. Ηρακλείου (Σ. Βαρδάκη κ. Νίκο Ηγουμενίδη), την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρία Καναβάκη, και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γιώργο Τερζάκη, για το θέμα της εξεύρεσης χώρου στην περιοχή του Καρτερού και την κατασκευή σχολικού συγκροτήματος.

Στη συνάντηση υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένου στρατιωτικού οικοπέδου που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας και συμφωνήθηκε να κατατεθεί αίτημα από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου στο αρμόδιο Υπουργείο για την παραχώρηση του χώρου.

Από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία Δημοτικού Σχολείου στον Καρτερό, καθώς υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός μαθητικού δυναμικού στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης, η λειτουργία δημοτικού σχολείου στον Καρτερό θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση  των δημοτικών σχολείων της Αλικαρνασσού στα οποία φοιτούν οι μαθητές της περιοχής αυτής.

Συνάμα, επισημάνθηκε πως το γεγονός αυτό θα οδηγήσει στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις σχολικές αυτές μονάδες και πως από τη στιγμή που θα δοθεί ο  χώρος για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου, αν γίνει δεκτό το αίτημα παραχώρησης, να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του έργου.

Σχόλια