Ειδήσεις

Έκκληση αγωνίας να μην επιτραπεί αύξηση των τελών στη ΒΙΠΕ

Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου απευθύνουν έκκληση αγωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, προς τον κύριο δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών στον κύριο οικονομικό πνεύμονα στην πόλη μας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε απόλυτη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου εισηγείται στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση των δημοτικών τελών στην Βιομηχανική Περιοχή και μάλιστα σε ποσοστό 185%, ήτοι από 0,30 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο σε 0,85 ευρώ (τριπλασιασμός των τελών) με το πρόσχημα ότι το επόμενο έτος θα «πυκνώσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας» στην ΒΙΠΕ, υπηρεσίες κανονικά για τις οποίες μόνος αρμόδιος κατά τον νόμο είναι ο φορέας διαχείρισης και όχι ο Δήμος.

Η Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου αποτελεί την μόνη ΒΙ.ΠΕ. στο νησί μας και τον κύριο παραγωγικό πνεύμονα της πόλης μας, ο οποίος πολλαπλά επιβαρυμένος και τραυματισμένος δίνει αγώνα για να εξασφαλίσει τις αναγκαίες ανάσες στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Όμως και υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης αντικρίζουμε συνέχεια νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις και αύξηση της ανεργίας και ήδη βλέπουμε τα πρώτα δείγματα ερημοποίησης και πλήρους απαξίωσης της ΒΙ.ΠΕ.  

Μέσα σε αυτήν περίοδο κρίσης και μάλιστα στην πλέον κρίσιμη καμπή της, οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών είναι αδιανόητη σε μια ΒΙ.ΠΕ. που παλεύει για την επιβίωσή της και η οποία κανονικά θα έπρεπε να τύχει της ενίσχυσης του Δήμου Ηρακλείου και του Δημοσίου, με ενισχύσεις, απαλλαγές και ατέλειες όπως είναι ο κανόνας στις κοινωνίες που στρέφουν το βλέμμα τους στην ανάπτυξη και στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Γιατί η έννοια του βιομηχανικού πάρκου παγκοσμίως συνδέεται με την παροχή κινήτρων και διευκολύνσεων στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις για την οικονομική ανάπτυξη, την ευημερία και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Και αντ' αυτού η αιμορραγούσα και καθημαγμένη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου ευρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ακόμη λάβωμα, με αύξηση των δημοτικών τελών και μάλιστα τριπλασιασμό αυτών χωρίς να υπάρχει κανένα έρεισμα για αυτήν την ενέργεια, καμία αναλογιστική και συγκεκριμένη μελέτη για το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε πλήρη αναντιστοιχία και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.

Οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου απευθύνουν έκκληση αγωνίας προς τον κύριο δήμαρχο, την Δημοτική Αρχή και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της πόλης μας να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε αύξηση των δημοτικών τελών στον κύριο οικονομικό πνεύμονα στην πόλη μας».

Σχόλια