Ειδήσεις

Κρήτες πιλότοι... πετούν στα σύννεφα! (video-photos)

Ερασιτέχνες πιλότοι που αγναντεύουν την Κρήτη από ψηλα, μοναδικές εικόνες από χειριστήριο ενός μικρού αεροπλάνου και εμπειρίες ζωής για όλους εκείνους τους κρητικούς που πιλοτάρουν και έχουν κάνει το αγαπημένο τους χόμπι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους.

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" φιλοξενήθηκαν ο Χρήστος Μέλας και ο Βασίλης Αδρεαδάκης ως δύο έμπειροι ερασιτέχνες πιλότοι έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους δεκάδες ώρες πτήσεων.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία που γίνεται μια ευχάριστη ''εμμονή" όπως οι ίδιοι τονίζουν το να πετάς στα σύννεφα σου δίνει μια μοναδική ελευθερία κινήσεων και όλα από τους αιθέρες είναι μαγικά.

Για να πιλοτάρεις ένα αεροπλάνο χρειάζεται εκπαίδευση από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το χώρο ευτυχώς και στην Κρήτη κάποιος που ενδιαφέρεται για τα αεροπλάνα μπορεί να βρει τρόπους για να μυηθεί σε αυτά.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι είναι οι Έλληνες άντρες και κορίτσια που μαθαίνουν τον χειρισμό μικρών αεροπλάνων. Άλλωστε εδώ στο Ηράκλειο έχοντας μια ανάσα από τα σπίτια μας το αεροδρόμιο έχουμε εξοικειωθεί πολύ με τα αεροπλάνα.

Στη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν και μοναδικές εικόνες που κόβουν την ανάσα με αεροπλάνα που προσγειώνονται μια ανάσα από τις ταράτσες σπιτιών στη Νέα Αλικαρνασσό.

Στο νησί μας τα τελευταία χρόνια πρόσφορο έδαφος βρίσκει και το Plane spotting δηλαδή η παρατήρηση αεροσκαφών με λάτρεις των αεροπλάνων να βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στον διάδρομο 09-27 για να καταγράψουν τις κινήσεις ακριβείας των αεροπλάνων. Μάλιστα υπάρχουν και κρητικοί που στο ενεργητικό τους διαθέτουν απίστευτες φωτογραφίες από την κίνηση στα κρητικά αεροδρόμια.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια